Çocuklarını açtığı kafe ile okutuyor

Üç çocuğu da okula giden girişimci kadın, çocuklarının eğitim masrafları için okul idaresinden izin alarak okul kantinini çay bahçesine çevirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 yıldır Kastamonu Kız Meslek Lisesi kantini çalıştıran Fevziye Terzi, yaz aylarında boşta kalması nedeniyle okulu bahçesini kafe olarak çalıştırmaya başladı. Bu fikrini önce okul müdürüne açan Terzi, olumlu cevap alınca okul aile birliği ile sözleşme imzaladı. 3 çocuk annesi olan Terzi, çocuklarını okutmak için böyle bir işe başladığı söyledi. En büyük çocuğunun Marmara Üniversitesi'nde, ortanca çocuğu lisede, en küçüğü de ilkokulda okuduğunu kaydeden Terzi, kendisini de açık öğretim lisesinde okuduğunu belirtti.

Kadın işletmeci olmanı zor olduğu kaydeden Terzi, Kız meslek lisesi çay bahçesini sabahın altısından gecenin yarısına kadar açık tuttuğunu vurguladı. Terzi şöyle konuştu: ?Kadın işletmeci çok zordur ancak, kafamı koyduğum her işi yaparım Okullar kapandı ben kantin çay bahçesine çevirdim. Allah'a şükür işlerim iyi gidiyor. Ramazan ayında iftar yemekleri hazırlayıp burada iftar yemeği vereceğim. Böylelikle ramazan ayında işletmeyi açık tutmuş olacağım.?

İşletmede kendisiyle birlikte altı kişinin çalıştığını kaydeden Fevziye Terzi, ?Kız Meslek lisesi Aile çay bahçesinde etli ekmek peynirli ve patatesli ekmek çeşitleri yapıyorum. Kız Meslek Lisesi'nde ilk defa böyle bir işletme açtık ve böylece hem çocuklarımı okutmuş oluyorum hem de boş zamanları değerlendirmiş oluyorum? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber