Kozan Devlet Hastanesi ek binası 60 günde tamamlanacak

Kozan Devlet Hastanesi'nde her doktora bir poliklinik düşecek şekilde hizmet verilmesine imkan sağlayacak ek binanın yapımına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başhekim Sefa Yapıcı, hastanede 43 uzman doktor bulunduğunu, hekim seçme hakkı uygulaması kapsamında her doktora bir poliklinik düşecek şekilde hizmet verilmesine imkan sağlayacak ek binanın yapımına başlandığını belirtti.

300 metrekare kapalı alana sahip olacak prefabrik binanın 60 gün içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Yapıcı, yeni poliklinikler için 260 bin TL harcanacağını söyledi. Yapıcı, "Binamız kalite standartlarına uygun şekilde, engellilerin ihtiyaçları da gözetilerek yapılacak. Yeni yerde 9 poliklinik bulunacak. Böylece her doktorumuza bir poliklinik sağlamış olacağız. Vatandaşlarımız daha kaliteli hizmet alacak." dedi.

Başhekim Yapıcı, 200 yataklı yeni devlet hastanesi binası yapımına da kısa zaman içinde başlanacağını belirterek şunları söyledi: "21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan 200 yataklı yeni devlet hastanesi binasının yapımını gerçekleştirecek olan yüklenici firma, hastane bahçesine şantiye binasını kurmaya başladı. 730 gün içinde binanın tamamlanarak teslim edilmesi gerekiyor. 1-2 hafta içerisinde temel kazısına başlanacak. Vatandaşlarımız otel konforunda hastaneye kavuşacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber