Samsun Valisi Aksoy: Afet riskimiz geçmiş değil

Samsun'da yaşanan ikinci sel felaketinin ardından Bafra ilçesinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, sağanak yağış ve selle ilgili afet riskinin henüz geçmediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik ilçesindeki selin ardından dün Atakum ilçesinde yaşanan sel felaketi sürüyor. Sabah saatlerinde kentin batı ilçelerinde afetlere neden olan sağanak yağış, Bafra ilçesinde de su baskınları ve büyük mağduriyetlere neden oldu. İlçeye giderek afete uğrayan bölgelerde gözlemlerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Samsun Valisi Aksoy, adalarında hamile bir bayanın bulunduğu 50'ye yakın vatandaşın kurtarıldığını söyledi.

Samsun genelinde 24 köyle ilgili çeşitli ihbarlar aldıklarını söyleyen Vali Aksoy, ?Samsun'da son günlerde afetle ilgili ciddi etkilenmeler söz konusu. Özellikle son gece yağan yağmurlar nedeniyle il genelinde 24 köyle ilgili çeşitli ihbarlar aldık. Arama kurtarma ekiplerimiz bu kapsamda çeşitli bölgelere sevk edildi. 50 ye yakın vatandaşımız arama kurtarma ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Sahil güvenlik bölge komutanlığımıza bağlı helikopterler arama ve kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Hamile bir bayanı helikopterle alarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanemize ilettiler. Herhangi bir sağlık sorunu şu aşamada gözükmüyor." dedi.

Afet bölgelerini gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde görüp çözümler üretmek için sahada olduklarını dile getiren Vali Aksoy, "Temennimiz bu tür afetlerin tekrarlanmaması. Var olan afetlerimizi de en az hasarla atlatabilmemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağışlar da özellikle bu tür afetlere de neden oluyor. Samsun'da da bu anlamda riskimiz geçmiş değil. Meteoroloji bölge müdürlüğümüz sürekli takip ediyor. Hava tahminlerinde tehlike durumlarını bizlere bildiriyor bizlerde ilgili arkadaşlarımızı belediyelerimizi, kaymakamlıklarımızı, muhtarlıklarımızı bu konuda uyarıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber