Bayburt Üniversitesi'nde, Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu

Türkiye'de sadece 25 üniversite ve 24 ticaret ve sanayi odasında var olan "Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi" Türk Patent Enstitüsü ile yapılan bir protokolle Bayburt Üniversitesi'nde de kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta Ankara'daki yoğun temasları çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile Türk Patent Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Habip Aslan arasında imzalan protokolle, Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi, Bayburt'taki girişimcilere kazandırıldı.

Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Biriminin sadece üniversiteler, teknokentler ile ticaret ve sanayi odaları bünyelerinde kurulabildiğini kaydeden Rektör Mollamahmutoğlu, Türkiye'deki 168 üniversite içerisinde Boğaziçi, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve Hacettepe Üniversitesi gibi sadece 25 üniversite ile imzalan protokolün Bayburt Üniversitesi'yle de imzalandığını belirtti. Rektör Mollamahmutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 81 il ve 160 ilçede toplam 365 Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası bulunmaktadır. Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi bunlar arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ankara Ostim Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü gibi sadece 24 yerde kurulmuştur. Bu protokolün amacı; Bayburt ilimizin girişimcilerini ve üniversitemizin akademik personelinin araştırma geliştirme çalışmalarını yönlendirmek; patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvuru süreçlerinde yardımcı olmaktır. Ayrıca üniversite olarak sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin ulusal ve uluslar arası mevzuat ile yazılı, elektronik v.b. her türlü bilgi ve dokümanı da tarafların istifadesine sunacağız. Bu protokol belli bir süreyle sınırlı olmayıp Bayburt Üniversitesi var oldukça bu birimiz aktif bir şekilde faaliyetlerine devam edecektir."

Rektör Mollamahmutoğlu son olarak kurulan birimin Bayburt Üniversitesi ve Bayburtlu girişimcilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber