Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi sahile taşınacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan Su Ürünleri Fakültesi'nin sahile yakın bir yerde kurulması için Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD)'nin desteğiyle çalışma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum ilçesinde uygun görülen bölgeler, BOSİAD Eğitim Komisyonu ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ile birlikte gezildi. Harmandar, fakülteye uygun olacağını düşündükleri kamuya ait birkaç yeri incelediklerini bildirdi.

Rektör Harmandar, "Başvuru üzerine Bodrum'da üniversitemize kazandırabileceğimiz Su Ürünleri Fakültesi ve Denizcilik Yüksekokulu ile ilgili bazı yapılaşmaları ve yerleşimleri sağlamak amacıyla tespitlerde bulunmaya geldik." dedi. BOSİAD Başkanı Mustafa Er ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bir yer kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, "Bin 200 kilometre sahili olan bir ilde Su Ürünleri Fakültesi olması ne kadar doğruysa denize sıfır bir yerde olmaması da o kadar yanlıştı. Dernek olarak Bodrum yarımadasında birkaç araştırma yaptık. Bu fakültenin Bodrum'a taşınması yönünde birkaç yer tespit ettik. BOSİAD olarak Su Ürünleri Fakültesi'ni Bodrum'a kazandıracağımızı umuyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber