Tarihi Demir Köprü'nün tahtaları çürüdü

Kars Merkez Yusufpaşa Mahallesi'nde bulunan Demir Köprü'nün ağaç aksamları çürüdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir zaman Kars'ın en güzide mesire yeri olan ve binlerce Karslıyı ağırlayan Millet Bahçesi'nin hemen yanı başında bulunan ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinin kullandığı tarihi köprünün ağaç aksamlarının büyük çoğunlu çürümüş bulunuyor. Etrafındaki ışıklandırma lambalarının da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldığı tarihi Demir Köprü yetkililerden ilgi bekliyor.

Demir Köprü'nün çürüyen tahtalarının üzeri komple ince sac ile kapatıldığına dikkat çeken vatandaşlar ise, şehir merkezi gidip gelmek için kullandıkları köprünün bakım yapılmadığı takdirde çökme tehlikesi bulunduğunu belirttiler.

Tarihi Kars Kalesi'nin tam karşısında olan ve kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de kalenin resimlerini çekmek için kullandığı Demir Köprü, yapıldığı tarihten günümüze kadar aynı ağaçlarla gelmiş bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı bütün ağaç kesimleri çürümüş vaziyette bulunuyor.

Demir Köprü'yü kullanan mahalle sakinleri; ?Demir Köprü yıllardan beri aynı şekilde, daha önce üzeri ağaçtı ancak ağaçları kırılmış ve bazıları da çürümüş. Geçmiş yıllarda bir ara getirdi üzerine ince tabaka demir döşediler. Ama asıl köprüyü taşıyan ağaç kolonların ve tahtaların çürükleri değiştirilmedi. Köprünün etrafında bulunan aydınlatma lambaları kırıldı. Geceleri köprüyü kullanmak sıkıntılı oluyor. Yetkililerden biran evvel köprünün bakım ve onarımını yaptırmalarını bekliyoruz? diye tepki gösterdiler.

Yıllar yılı Sukapı Mahallesi Fevzi Çakmak Mahallesi ile Millet Bahçesi şimdiki adıyla Atatürk Parkı'na gidip gelmek için kullanılan tarihi Demir Köprü kısa süre içerisinde bakıma alınmaz ise yıkılarak altından geçen Kars Çayı'na gömülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber