Tokat'ta 'iyilik elçileri' iş başında

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yetiştirme yurdunda koruma altında bulunan çocukların yardımlaşma, fedakarlık ve empati duygularını geliştirmek, toplumsal sorunlara karşı daha duyarlı bireyler olmalarını sağlama amacıyla, 'İyilik Elçileri Projesi'ni başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NE VERİRSEN ELİNLE O GİDER SENİNLE

İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar ve öğretmenlerden oluşan 5'er kişilik ekipler projenin ilk ayağında ihtiyaç sahibi ailelere esnaflardan toplanan 220 yardım paketini ulaştırarak işe başladı. Başta Tokat Belediyesi olmak üzere birçok kurumun desteklediği proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Ahmet Duman, 'Ne verirsen elinle o gelir seninle' sloganı ile bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında kalan çocukların yardıma muhtaç algısının kırılması ve toplumda yardımlaşma hissi konusunda farkındalık oluşmasının sağlanması amacıyla projeyi hazırladıklarını belirterek, "Çocuklarımızın gerek yardım toplanma esnasında gerekse de dağıtımında gösterdikleri özveri bizleri hem heyecanlandırdı hem de duygulandırdı. 220 yardıma muhtaç ailelerimize çocuklarımız kapı kapı gezerek paketlerini bizzat kendileri teslim ettiler." dedi.

AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Projenin devamında Cumhuriyet Meydanı'na kurulacak çadırlarla köy okullarına kırtasiye yardımı toplanacağını ve vatandaşların görebilecekleri yerlere konulacak iyilik kumbaraları ile toplanan yardımların köy okullarına kırtasiye malzemesi olarak ulaştıracaklarını açıklayan İl Müdürü Ahmet Duman, "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde yine aynı yerde kurulacak çadırda vatandaşlarımız tekerlekli sandalyelere bindirilecek, gözlerine bant çekilerek özürlü vatandaşlarımızın içinde bulunduğu durum yaşatılacak ve farkındalık oluşturulacak. Halkımızın çevreye karşı duyarlılığı artırılması amacı ile kuruluşlarımızdan kalan çocuklarımız Yeşilırmak kenarında çevre temizliği yapacak. 'Kanımızın yetmemesi kanımızı dokunuyor' sloganı ile kuruluşlarımızda çalışan yönetici ve personellerimiz kan bağışında bulunacak. Yeşilay Haftası'nda ise okullarda sigara ve alkolün zararları konulu seminer düzenlenecek. Son olarak iyilik elçileri heyetinin oluşturacağı tiyatro grubu ile erken evlilik ve çocuk anneler konusuna dikkat çekmek için tiyatro gösterisi düzenlenecek.? diye konuştu.

İyilik Elçileri Heyet Başkanı Zülfikar Demiryürek de, ?Bizler bu proje öncesinde hep halimizden şikayet eder dururduk. Evleri gezince ve insanlarımızın o halini görünce çok şükretmeye başladım. Proje bana şimdiden şükretmeyi öğretti. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber