Üniversite, Batman'ın su kaynaklarından olan Zilek'te incelemelerde bulundu

Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Batman'ın güney batı kesiminde bulunan ve yöredeki önemli su kaynaklarından olan Zilek kaynaklarında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, "Batman'ın sahip olduğu jeolojik özellikleri tanımak ve önemini anlamak üzere yaptığımız bu teknik çalışmada kentimizde uzun yılardır konuşulan ve şu an için boşa akan bu su kaynaklarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Jeoloji mühendisliği bölümü hocaları olarak bu incelemelerimizde Zilek kaynaklarının güçlü debiye sahip olduğunu ve kaynak suyu olmasından ötürü çok kıymetli olduğunu söyleyebiliriz.? dedi.

Batman'daki bazı su kaynakların yeraltı suyundan gelmesi nedeniyle çok yararlı olduğuna dikkat çeken Nalbantçılar şöyle konuştu: "Özellikle yüzey sularının her türlü kirlenmeye karşı savunmasız olması bu kaynaklardan akan suyu bir kez daha değerli kılmaktadır. Batmanlılar olarak böyle değerli bir su kaynağından sonuna kadar yararlanmamız en akılcıl olanı olacaktır. Ilısu Baraj Gölü altında kalmadan bu su kaynağını değerlendirmemiz gerekir. Aksi takdirde yarın geç kalınmış olabilir. Zilek kaynakları Batman için bir değerdir, bir şanstır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber