Akyaka'da Kur'an bülbülleri yarıştı

Kars Akyaka Müftülüğü Merkez Tepe Mahallesi Camii'nde, ilçe genelindeki yaz Kur'an kursları arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve bilgi yarışmasında Cebeci Köyü Camii birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada ikinciliği Merkez İstasyon Kız Kur'an Kursu alırken, Merkez Tepe Mahallesi Camii A sınıfı üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda Müftü İsrafil Gök, Kur'an'ı öğrenmenin ve öğretmenin faziletine dair kısa bir konuşma yaparak, ?Bugün Türkiye'de, bir ankete göre, yüzde 30 hiç Kur'an'ı eline almamış insanlar var. 75 milyon Türkiye nüfusundan 25 milyon kişi, ben Müslümanım dediği halde Kur'an'ı hiç eline almamış. Yine ben Müslümanım deyip yüzde 53 hiç Kur'an okumamış insanlar var. Bu millet Kur'an'la doğdu, Kur'an'la yükselecektir. Osman Bey, kayınpederi Şeyh Edebali'nin evinde yatacağı zaman duvarda asılı bir Kur'an olduğu için sabaha kadar yatmamış. Ben Allah'ın kitabının olduğu yerde ayaklarımı uzatıp yatmaktan haya ederim demiş ve 6 saat o Kur'an'ı okumuş. Cenabı Allah da Osmanlı Devleti'ne 600 yıllık bir ömür vermiş. Bu, Kur'an'a saygının bereketidir. O yüzden geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın Kur'an'ı bilerek, Peygamberini tanıyarak yetişmesi çok önemli. Kur'an kursuna ne kadar çok gelirsek Allah'ın kelamını o derecede iyi öğreniriz. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Program, Kaymakam Akif Pektaş'ın, dereceye giren öğrencilere bisiklet, mp4 çalar, nakit para ve çeşitli hediyeler takdim etmesi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber