Hatay Valisi Lekesiz: Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yok

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz hiç kimsenin suç işleme özgürlüğünün bulunmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valiliği koordinatörlüğünde "Suriye'deki Olayların Hatay'a Yansımaları" konulu panel düzenlendi. Panele 3 semavi din temsilcileri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, kurum amirleri katıldı. Toplantıda İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay'da konaklayan Suriyelilerin karıştıkları olay sayıları hakkında bilgi verirken Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz hiç kimsenin suç işleme özgürlüğünün bulunmadığını söyledi.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Alevi cemaati kanaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak, Yahudi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati adına Cem Çapar ve siyasi parti temsilcileri ise toplantıda birlik mesajları verdi.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, katılımcılara Hatay'da misafir edilen Suriyeli vatandaşların şimdiye kadar toplam 150 olaya karıştıkları bilgisini vererek bu olaylar kapsamında 341 Suriyeli hakkında yasal işlem yapıldığı söyledi. Adli mercilere sevk edilen bu olaylarla ilgili 13 Suriyeli hakkında çeşitli cezalar verildiğini aktaran Kılıç, "15'i beraat etmiş, 38'ine savcılıklarımızca takipsizlik verilmiştir. 87 olay hakkında işlemler sürdürülmektedir.? dedi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de toplantıda yaptığı konuşmada hiçbir şekilde kimsenin suç işleme özgürlüğünün bulunmadığının altını çizerek ?Kanunlara muhalefet edenlere ister Suriyeli olsun ister Alman olsun kim olursa olsun müsamaha gösterilmez.? ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşlarının haklarının çiğnenmesine asla müsaade edilmediğini ve edilmeyeceğini kaydeden Lekesiz, ?Temennimiz dost ve kardeş ülke Suriye'de yaşananların mümkün olan en kısa zamanda sona ermesi ve yoğun akrabalık ilişkilerimizin, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu komşumuzda barışın hoşgörünün huzurunu yeniden temin ve tesis edilmesidir. Birileri ilimizde, insanımızı birbirine düşürmek için bir film çekiyor, kirli planlar yapıyor olabilir. Geleceğimizi heba etmek için senaryolar yazılıyor olabilir. Sosyal medya üzerinden alelacele yayılan şok haberler vasıtasıyla kışkırtıcı eylemler yapılsın isteniyor olabilir. Kaos çıksın, kardeş kavgası olsun, isteyenler olabilir. Lütfen hep beraber buna izin vermeyelim. Bu ülkenin evlatlarının hafızalarında çok acı hatıralar var. Her hadiseye kışkırtıcı yangın memuru gibi yaklaşanları, ihtiyatla dinleyelim lütfen sağduyuyu elden bırakmayalım.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber