Antalya'da kaçak çamaşırhaneye köy muhtarından tepki

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Hazine arazisine yapılan ve şikayet üzerine Antalya İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından gecekondu niteliğinde değerlendirilerek, hakkında yıkım kararı alınmasına rağmen faaliyetini sürdüren çamaşır yıkama fabrikası için köy muhtarı isyan etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'ya bağlı Akdam Köyü Kollucalar Mahallesi'nde 8 ay önce yapımın başlanan ve 5 aydır faaliyette olan Class Çamaşır Yıkama Fabrikası köy halkı ve muhtarın şikayetlerine rağmen kapatılmadı. Daha önceden Mehmet Çomak'ın kullandığı ve fabrika sahibine kiraya verdiği arsada yapılan incelemenin ardından Hazine'ye ait olduğu tespit edilen arazi Alanya Mal Müdürlüğü'ne devredildi.

Yapılan arazi keşfinin masrafları Mehmet Çomak ve fabrika sahibi Harun Kıdan'da tahsil edilmesi yönünde İcra Müdürlüğü'ne tebligat yapıldı. Köy Muhtarı İbrahim Doğan ve bazı köylüler tarafından Alanya Kaymakamlığı, Antalya Valiliği ve İl Özel İdare'ye konuyla ilgili şikayet dilekçesi gönderildi. İlk şikayeti 11 Nisan 2012'de Alanya Kaymakamlığı'na yaptığını belirten Köy Muhtarı İbrahim Doğan, Kaymakamlığın şikayet üzerine yaptırdığı incelemede arazinin Hazine'ye ait olduğunu tespit edilip baraka fabrikalarda faaliyette bulunanların men edilerek Mal Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirtti. Muhtar Doğan, arazinin Mal Müdürlüğü'ne devrinin ardından Alanya Kaymakamlığı tarafından yıkıma ilişkin veya fabrikanın faaliyetin durdurulmasına yönelik bir uygulamanın olmadığı öne sürdü.

Muhtar İbrahim Doğan şöyle devam etti: "Şikayetlerle ilgili herhangi bir yol alamadık. Özel İdare, kaçak yapının Kaymakamlık tarafından yıkılmasına karar verdi. Kamuya ait arazi üzerinde ruhsatsız kaçak bir fabrika var. Halkın sağlığını olumsuz etkiliyor. Yaktıkları zeytin çekirdeğiyle köy halkının, dayanılmaz pis bir kokuya maruz kalmalarına neden oluyor. Bacasından çıkan duman havanın kirlenmesine neden oluyor. Atık sular ise tarım alanlarına zarar veriyor. Kapatılma konusunda yaptığım mücadelenin ardından çalışmalar artık geceleri yürütülüyor" diye konuştu. Doğan, 20'den fazla şikayet dilekçesi verilmesine rağmen işlem yapılmamasına anlam veremediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber