PTT memurunun müthiş vurgunu

Haber Giriş : 14 Ağustos 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki Siteler PTT Şubesi'nde 4 yıldır güvenlik görevlisi olan Soner Kuru, çalıştığı işyerini dolandırmaya kalkıştı. Kuru, çalıştığı şubeye gece gizlice girip değişik şubelere bilgisayardan havale yaptı. Sonra da sahte kimlikle paraları çekti.

Soner Kuru'nun (34) planı, bir vatandaşın şubenin az ilerisinde yolda bulduğu, Metin Bozkurt'a ait nüfus cüzdanını kendisine teslim etmesiyle başladı. Kuru, eline geçen kimliğin üzerindeki fotoğrafın yerine, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bir otelde çalışan yeğeni Erhan Kuru'nun (24) fotoğrafını yapıştırdı. 6 Ağustos cumartesi gecesi gizlice çalıştığı şubeye giren Kuru, bir bilgisayardan PTT'nin Antalya'daki 6 şube ile Manisa'daki bir şubeye toplam 45 bin YTL'lik havaleler yaptı. Daha sonra yeğeni Erhan Kuru ile havale yaptığı şubelere giden Kuru, sahte kimlikle paraları çekti.

Bu süre içinde durumun farkına varan Ankara Siteler PTT Şubesi yetkilileri, havalelerin yapılmış olduğu şubeleri uyardı. Ancak Kemer PTT'si dışındaki tüm şubelerden paraların çekildiği belirlendi. Bunun üzerine Kemer PTT Şubesi uyarılarak sahte kimlik kullanan bir kişinin Metin Bozkurt adına para çekmeye gelmesi halinde durumun polise bildirilmesi istendi. Kemer PTT şubesi yetkilileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile de temasa geçti. Önceki gün yeğeni Erhan Kuru ile birlikte Kemer PTT Şubesi'ne gelen Soner Kuru, parayı çekmek isterken yakalandı. Bu şubeden de diğer şubelerde olduğu gibi parayı almayı bekleyen Kuru, kollarına giren 2 polis memurunu görünce şaşkına döndü. Amca ile yeğen, Kemer Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Antalya E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber