Dekan Devran'dan yeni tehditler

MÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın ortaya çıkan son baskı ve tehdit olayı üniversitenin 2011-2012 yılı bahar dönemi final zamanında meydana geldi.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılığa yansıtılmayan ve üzeri kapatılan olaylar şöyle gelişti:

?Üniversitede sınav zamanında öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgadan birgün önce de Yusuf Devran twitter üzerinden ?okulda kavga çıkarsa siz solculardan bilirim' diye açıklamalarda bulundu. Yaşanan kavgalar sırasında ise fakültede bulunan öğretim görevlilerinden biri ?Marmara İletişim Nişantaşı kampüsünde yine olaylar oldu. Şu anda giriş çıkışlar tutuldu' diye tweet attı. Tweet üzerine Devran, öğretim görevlisini odasına çağırarak, tweet nedeniyle tehdit etti. Bununla da yetinmeyen dekan, öğretim görevlisine fiziksel saldırıda bulundu, özel güvenlik görevlilerini odasına çağırarak, kampüs kapısına kadar zorla çıkarttı.?

Yaşananlar üzerine öğretim üyesi rektörlüğe başvurdu. Öğretim üyesi burada da MÜ Rektör Yardımcısı Hasan Selçuk tarafından ?uyarıldı.? Selçuk, olayların savcılığa intikal ettirilmeden kapatılmasını istedi. Öğretim üyesi de tedirginlik duyup olayları savcılığa yansıtmadı ve olayların üstü kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber