Baba Reis Ekrem Orhon, Rize'de anıldı

Rize'nin eski belediye başkanı Ekrem Orhon, vefatının 29. yıldönümünde Rize Kalesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 'Baba Reisi Anma Töreni'ne Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Merhum Ekrem Orhon'un mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan merhum Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, töreni düzenleyenlere

teşekkür etti. Orhon'un hayali ve projelerinden bahseden Dervişoğlu, "Hayalim idealimdir inancı ile yaşamını sürdürmüş günümüzde hala denizi kara, karayı para yapan adam olarak akıllarda yer etmiştir. Ekrem Orhon'un hayali Rize-İspir-Erzurum yolu üzerinde yapmayı planladığı Ovit Tüneli projesi idi. Babamın tek hayali olan ve o yolda hayat'a gözlerini yumduğu Ovit Tüneli Projesi bugün nihayet hayata geçiyor ve inşallah kısa sürede açılışını yapacağız. Projeyi yıllar sonra gerçekleştiren başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise "Büyük insanları anlatmak için kullandığımız kelimeler ve cümleler çoğu zaman kifayetsiz kalıyor. Onun hayatı belirli bir aşamadan sonra Rize'ye hizmet için adanmış bir hayattır. Mekanı cennet olsun." diyerek duygularını dile getirdi.

Ekrem Orhon'un kabri başında Kuran-ı Kerim okundu. Dua edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber