Başkanın, hasarlı binaları terk etmeyenlere karşı sabrı taştı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, uzmanların ?beton tabutluk' olarak nitelendirdiği orta hasarlı konutlarını terk etmeyen vatandaşlara karşı sert uyarıda bulundu: ?Vatandaşımızı illa yaka paça dışarı mı atalım? ?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da, 1999 depreminden sonra 13 yıldır boşaltılamayan orta hasarlı binalar konusunda, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun sabrı taştı. Yaklaşık 300 binada, bine yakın konutta büyük tehlikeye rağmen hala ikamet edilmesi endişelere yolaçıyor. Bir yerel televizyon programında konuşan Toçoğlu, ?Depremi 13 yıl önce yaşadık. Tecrübeli olmamız, çok dikkatli olmamız gerekir. Binalarımızı kaçak yaparsak, kuralına uygun yapmazsak sonrasında oluşabilecek felakete kader diyemeyiz. Bu ilde orta hasarlı binalar var. İlla yıkılması gerekiyor. Sularını kesiyoruz, elektriklerini kesiyoruz. Vatandaşımızı illa yaka paça dışarı mı atalım??

?YARIN BİR ŞEY OLSA BELEDİYENİN YAKASINA YAPIŞIRLAR?

Şu an için herkesin halinden memnun göründüğünü dile getiren Başkan Toçoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Yarın, öbür gün Allah korusun başlarına bir şey gelse belediye başkanlarının yakasına yapışırlar. Belki hayatımın dramatik anlarından biriydi, belediye başkanlığımın 4. ayında depreme yakalanmak. Ama ben bu depremden çok önemli dersler çıkardığımı düşünüyorum. Kaçak olan işlere, kurallara uygun olmayan işlere asla müsaade etmem.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber