Kardeş belediyeden Eyüp'e Ramazan ziyareti

Sırbistan Eski Sancak Bölgesi Pritepolte Belediyesi, Eyüp Belediyesi ile kardeş belediye oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pritepolte Belediyesi Belediye Başkanı Emir Haşimbegoviç, Sancak Platformu Başkanı Salih Akgül ve Sancaklılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediyesi'ni ziyaret etti. Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Dikyol, Pritepolte Belediyesi Belediye Başkanı Emir Haşimbegoviç ve yanındaki heyeti makamında karşıladı.

Eyüp'ün tarihi dokusu ve vizyon projelerini anlatan Başkan Yardımcısı Dikyol, iki ülke arasındaki kültür diyalogunun önemine değindi. Kültürlerarası iletişimin önemli olduğunu belirten Dikyol, Pritepolte Belediyesi Belediye Başkanı Emir Haşimbegoviç'e, Eyüp'ü gezdirdi. Eyüp Sultan Camii ve Türbesi'ni gezen heyet daha sonra Sokullu Mehmet Paşa Türbesi'ni ziyaret etti. Eyüp Belediyesi'nin tarihi dokuya ve kültüre önem verdiğini belirten Başkan Yardımcısı Dikyol, tarihi yapıların, restore edilerek gelecek nesillere tekrar kazandırıldığını açıkladı.

Tarihi Eyüp Türk Hamamı'nıdaki çalışmaları da anlatan Dikyol, daha sonra heyete Pierre Loti Tepesi'nde bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde Başkan Yardımcısı Semih Dikyol, Pritepolte Belediyesi Belediye Başkanı Emir Haşimbegoviç'e Eyüp tasvirli altın tabak hediye etti. Heyet daha sonra Cafer Paşa Medresesi yanında yer alan Eyüp Belediyesi Tanıtım Merkezi'ni ziyaret etti. Burada Şeker Hayat Atölyesi'nde eğitim gören Down Sendromlu gençlerin emeği ile yaptığı düğün ve sünnet şekeri ürünlerini inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber