Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yetenek sınavı yapıldı

Samsun Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenci seçimi için düzenlenen özel yetenek sınavı, sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav sonuçlarına göre Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Eğitimine 75, Antrenörlük Bölümünün 1. Eğitimine 60, 2. Eğitimine 60, Spor Yöneticiliği Bölümünün 1. Eğitimine 60 ve 2. Eğitimine 60 olmak üzere toplam 315 öğrenci alınacak.

Yaşar Doğu Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, "Ondokuzmayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu 2012 - 2013 yılı Özel Yetenek sınavına 367'si kadın, 1483'ü erkek olmak üzere toplam 1.850 aday başvurdu. Bu adaylar arasında 70 milli sporcu bulunuyor. Adaylar ilk önce kendi branşlarından sınava girdi. Branşlarından barajı geçen adaylar ikinci sınav aşamasına alındılar. İkinci aşama sınavı koordinasyon parkurunun tamamlanması ile son buldu." dedi.

Sınavların tamamen elektronik ortamda ve fotosel cihazı ile yapıldığını kaydeden İmamoğlu, "Sınavlarda adayların yaptıkları dereceler televizyon bağlantısı ile herkese gösterildi. Böylece herkes kendisinin ve diğer kişilerin aldığı puanları takip edebildi. Sonuçlarına itiraz eden veya tekrar bakmak isteyenlere de yaptıkları dereceler tekrar gösterildi. Yerleştirmede, branş puanı ve koordinasyon puanına ilave olarak bu puanların içinde olduğu, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenmiş olan bir formül kullanılarak sıralama yapılacak. Sıralama ve yerleştirme belli olduktan sonra geçici listeler asılarak, adaylara bir hafta itiraz süresi verilecek ve süre sonunda kesin liste asılacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber