Erzincan'da ?kentsel dönüşüm projesi'

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Taksim Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ile proje kapsamında 2 etap halinde 560 konutun yapıldığı alana gelen Karakelle, yetkililerden bilgi aldı.

Karakelle, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim Mahallesi'nde konutların yükseldiğini belirterek, "Yıllarca 'Taksim Mahallesi ne olacak-' deniliyordu. Bugün işte konutlarımızın hızla yükseldiğini görüyoruz" dedi.

Konutların bulunduğu alanda cami, kütüphane ve okulun da yapılacağını ifade eden Karakelle, yapılar sayesinde kentin görüntü kirliliğinden kurtulacağını vurguladı.

96 konutun önümüzdeki yıl Nisan-Mayıs aylarında tamamlamasının hedeflendiğini bildiren Karakelle, 464 konutun da 2014 yılının Mart ayına kadar süresi olmasına rağmen 2013 yılı sonunda teslim edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Çakır da Taksim Mahallesi'nin 1939 depremi sonrasında yapılmış geçici iskan konaklama bölgesi olduğunu hatırlatarak, "Zaman içerisinde şehir geliştikçe Taksim Mahallesi, Çarşı Mahallesi ve muadil olan yerler standart olarak şehrin gerisinde kaldı" dedi.

Mahallenin 117 dönümlük bir alan üzerinde, 358 hak sahibinden oluşan bir bölgede bulunduğunu dile getiren Çakır, yapılan konutlar hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber