Akaryakıt Petrol Analiz Laboratuvarı'nın çalışmaları

İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Akaryakıt Petrol Analiz Laboratuvarı'nda 7 ayda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) kaçakçılıkla ilgili gelen bin 27 numunenin analiz edildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, İnönü Üniversitesi Akaryakıt Petrol Analiz Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu.

Fındıklı, laboratuvar müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal'dan bilgi aldı. Laboratuvarın Türkiye'deki üniversiteler içinde ikinci olduğunu, analiz sayısı bakımından da Türkiye'de tek olduğunu belirten Önal, 15 Ocak 2012 tarihi itibariyle anlaştıkları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) bugüne kadar kaçakçılıkla ilgili bin 27 numune analizi geldiğini bildirdi.

Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere kaçakçılıkla ilgili tüm analizlerin laboratuvarlarında yapıldığını kaydeden Önal, 21 personelle hizmet verdiklerini belirterek, "Bugüne kadar analiz yapıp faturasını kestiğimiz toplam rakamımız 464 bin lira. Bunun henüz 140 bin lirasını EPDK'dan alabildik. Bir milyon liraya yakın analizi bitmiş numunemiz var" dedi.

Önal, Mersin ve Adana gümrüklerinden gelen tüm madeni yağların analizinin yapıldığı tek laboratuvarın da burası olduğunu belirterek, EPDK dışında bugüne kadar gümrüklerden gelen 140 bin liralık 527 numuneyi analiz ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber