Kıbleyi gösteren seccade, takke ve başörtüsü

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde yaşayan Mustafa Cesur ile Atilla Sağlam kıbleyi gösteren seccade, başörtüsü ve takke yaptılar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 ayda yurt içine 15 bin adet satış yapılırken, bir ayda ise 6 ülkeye 20 bin adet ürün ihraç edildi.Akçakoca'da Ottomans Teknoloji'nin sahipleri Mustafa Cesur ile Atilla Sağlam, kıbleyi gösteren seccade, başörtüsü ve takke yaparak, patent aldılar. Ürünler özellikle seyahat eden kişiler düşünülerek tasarlanırken, seccade yere serildiğinde pusulada kıbleyi gösteren kısmın boyalı olduğu tarafa doğru yönlendirilerek kıble kolaylıkla bulunuyor. Yine takke ve başörtüsü de namazdan önce düz bir zemine konularak pusula sayesinde kıble tespit ediliyor.Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın kardeşi olan elektronik haberleşme mühendisi Atilla Sağlam ürünler için patent aldıklarını belirterek, "Bu pusulanın en büyük özelliği açı aramaya gerek olmaması. Pusulanın monte edildiği seccadeyi yere serdiğinizde pusulanın üzerindeki renk sizi direk kıbleye yöneltiyor. Kullanımı kolay, 7'den 77'ye herkes rahatlıkla kullanabilir. Pusulalı takke ve başörtüsü de namazdan önce düz bir zemine konularak yanı şekilde kıble bulunuyor" dedi.

PİKNİKTE AKILLARINA GELDİ

Kıbleyi gösteren seccade fikrinin piknikte akıllarına geldiğini söyleyen Atilla Sağlam, "Namaz kılan Müslümanlar yolculukta ve misafirlikte kıbleyi bulmakta sorun yaşıyorlardı. Bir gün piknikte arkadaşımla namaz kılacağımız sırada kıbleyi bulmakta sorun yaşadık. Aklımıza bu fikir geldi. Türkiye'nin pusula üzerinde kıble açısı belli. Pusulada kıblenin bulunduğu kısmı boyatarak kolaylık sağladık. Çin'deki bir firma ile görüşerek pusulaların kıble açısını boyattık. Bizde işyerimizde pusulaları takke, başörtüsü ve seccadeye monte ediyoruz" diye konuştu.

6 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLDİ

5 aydır ürünlerin çok rağbet gördüğünü ifade eden Sağlam, şöyle konuştu: "5 ayda yurt içine 15 bin adet seccade ve takke satışı yaptık. Üç çeşit pusula var. Birisi Türkiye için, diğerleri ise Avrupa ve Rusya için. Bir aydır İngiltere, Fransa, Danimarka, İspanya, Rusya ve Avusturya'ya 20 bin adet takke ve seccade ihraç ettik. 30 ülke ile daha görüşmelerimiz devam ediyor. Başörtüsü satışlarına da başlıyoruz. Ayrıca sadece pusula da satıyoruz" diye konuştu.Sağlam seccadelerin 15 ile 80 TL arasında, takkelerin 5 TL, başörtüsünün ise 5 ile 20 TL arasında satıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber