Gümüşhane'de 500 işsiz okullarda istihdam edilecek

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı "Okulların Temizliği" projesi kapsamında 500 işsiz istihdam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü "Okulların Temizliği" konulu Toplum Yararına Çalışma Programı uygulanması için protokol imzaladı.

Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı il genelindeki okulların temizliği için 500 işsizin istihdam edileceğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, bu kişilere program süresince ücret, vergi ve sosyal güvenlik giderlerinden oluşan sanayi sektöründe çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan cari brüt asgari ücrete göre hesaplanan ücret üzerinden ödeme yapılacağını söyledi.

Okulların Temizliği konulu programa katılmak isteyenlerin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne (İŞKUR'a ) kayıtlı işsiz durumunda olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları, emekli, malul

dul ve yetim aylığı almamaları ve kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirinin olmaması gerektiğini kaydeden Aşıcı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte düzenlenecek olan "Okulların Temizliği" konulu Toplum Yararına Çalışma Programına katılmak isteyenlerin öncelikle işsiz olarak Kuruma kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Daha önce işsiz kayıtları olarak Kuruma kayıtlı olanlar veya yeni kayıt yaptıranlar 24/08/2012 tarihine kadar internet adresimize ( www.iskur.gov.tr), hizmet noktalarımıza yada Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne (İŞKUR'a) şahsen müracaat ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Okulların Temizliği" konulu programına katılmak istediklerini beyan etmeleri gerekmektedir." dedi.

Aşıcı, daha önce Toplum Yararına Çalışma Programından yararlananların 24 ay süre sonra tekrar bu programlara katılabildiklerini fakat yeni düzenleme ile 1 yıl içerisinde en fazla 9 9 ay katılma şartı getirildiğini belirterek, "Genel Müdürlüğümüzce yapılan açıklama doğrultusunda; bu düzenlemenin uygulama tarihi 01/09/2012 olarak belirlenmiştir. Devam eden ve 01/09/2012 tarihinden önce Toplum Yararına Çalışma Programına katılan katılımcıların 01/09/2012 tarihinden önce yararlandıkları süre bir sefere mahsus sıfırlanmıştır. Daha önce Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılanlar hiç beklemeksizin 01/09/2012 tarihinde sonra açılacak programlara müracaat edebileceklerdir.

Bunun yanı sıra Kurumumuzun düzenlemiş olduğu İşbaşı Eğitimi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve kurslara katılanlar 6 (Altı) ay geçmeden Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlanamamaktadır. Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlanma süresi 29/06/2012 tarihine kadar mevcut Yönetmeliğimiz gereği en fazla 8 ay uygulanmakta idi. 29/06/2012 tarihinde yapılan Yönetmelik değişikliği ile 8 aylık süre bir yıl içerisinde en fazla 9 aya çıkarılmıştır. İlgilenen vatandaşlarımız daha detaylı bilgi için Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne (İŞKUR'a) müracaat edebilirler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber