'ÖYM'ler nerede duracağını bilmiyordu'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Tutuklu vekilin yeri parlamento'

Başbakan Yardımcısı Arınç, ?Halk seçti kardeşim. Halkın reyleriyle seçilmiş milletvekilinin artık yeri parlamentodur? dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemdeki tartışmaları değerlendirirken, şaşırtan açıklamalar yaptı. Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle iftarda buluşan Arınç, tutuklu milletvekillerinin halkın iradesiyle seçildiklerini ve yerlerinin Meclis olduğunu söyledi.

Tutuklu vekiller konusunda herkes susarken konuştuğunu, bu nedenle arkadaşlarından bile serzeniş aldığını söyleyen Arınç, ?Aday gösterilmeseler iyi olurdu, gösterildi, seçildi. Halk seçti kardeşim. Halkın reyleriyle seçilmiş milletvekilinin artık yeri parlamentodur? dedi.

ÖYM'ler yetkilerini aşıyor

3. Yargı paketi hazırlanırken bunun dikkate alındığını ancak özel yetkili mahkemelerin yetkilerini aştığını kaydeden Arınç söyle devam etti:

?Herkesi çağırıyorlar tutukluyorlar. Genelkurmay Başkanlığı yapmış birine her suç atfedilir ama ?sen teröristsin kardeşim' demek ne vicdana sığar, ne hukuka. Adamın asli görevi terörle mücadele. En ağır cezadan daha ağırdır. İçinde bulunduğu camiayı da rencide eder. Bunlar nerede duracaklarını bilmiyorlar. Bu nasıl şey, her geleni içeri atıyorsun. (MİT Başkanı'nı kast ederek) Kanunda çağıramazsın denilen adamı çağırıyorlar. Gitse tutuklanacak. Özgürlükçü ele almaları gerekir. Bıraksanız nereye gidecekler, 4 senedir, 5 senedir yatanlar var. Vicdanlara hukuk ekleyerek karar vermeleri gerekir.?

3 dönem sonrası nadas

Ak Parti kongresinin yaklaştığının ve 3 dönem vekillik yapanın bir dönem yapamayacağı kuralının anımsatılması üzerine de Arınç, ?Parti içi demokrasi ve oligarşik yapının bitmesi için üç dönem getirildi. 3 dönem sonrasında bir dönem nadas? diye konuştu. Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik tartışmaların anımsatılması üzerine, ?Senaryo şu; Bugün herkes ikisinden birinin olacağına inanıyor. Üçüncü bir isim yok. Sadece ikisi konuşuluyorsa muhalefet bunu teslim etmiştir. CHP umutsuz vaka, MHP'nin zaten iddiası yok. Yüzde 60'lar mı olur onu bilemem? dedi.

Yapanın Allah cezasını versin

Uludere'de 34 köylünün bombalanarak öldürülmesi konusunda Arınç, ?Soruşturmalar sürüyor. Olayla ilgili kişilerin, komuta merkezlerinin kayıtlarının üzerinde inceleme yapılıyor. Uludere ile her şey berbat oldu. Öncesindeki terörle mücadele halkı o kadar çok rahatlattı ki kim yaptıysa kim düşündüyse, planladıysa Allah cezasını versin. Başarılı gidişatımızı olumsuz etkiledi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber