Düzce Kardüz Yaylası turizme kazandırılacak

Batı Karadeniz Bölgesi'nin Kartalkaya'dan sonra en yüksek yaylası olan Kardüz'ün turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce'de Kardüz Yaylasının turizme kazandırılması çalışmaları devam ediyor. Daha önce alanda yapılabilecek turizm ve sportif faaliyetlerin belirlenmesi, alt yapının hazır duruma getirilmesi ve hali hazırda vatandaşın kullanımında bulunan alanlara dair çözüm önerilerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılmıştı. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığı ilgili kişileri ile Düzce Valiliğibünyesinde oluşturulan çalışma gurubu bölgede incelemelerde bulunmuş, bölgenin turizm amaçlı kış sporlarına uygunluğu incelenmişti.

Düzce'nin en yüksek noktalarından biri olan Kardüz Yaylası, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezine uygun özellikler taşıyor. Çevresindeki turizm potansiyelleri, kışın kış sporları, yaz aylarında ise çim kayağı yapmanın yanı sıra meraklıları için, jeep safari, foto safari, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, çadır ve karavan kampı gibi alternatif spor dallarına uygun özellikler taşıyor. Bu özellikleri ile yıllardır dikkat çeken bölgenin turizm alanı ilan edilmesi ve bölgenin özellikle kış turizmine kazandırılması için yapılan çalışmalar kapsamında, teknik incelemelerin sonuncusu yapıldı.

Turizm Bakanlığından iki teknik personelin inceleme yaptığı alanda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Şube Müdürü Sabahattin Parlak, Milli Parklar il Müdürlüğü, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan ve Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri de katılarak ikinci incelemelerde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber