Müftülükten yaz kursunda Kur'an okumayı öğrenen çocuklara bisiklet

Erzurum'da Palandöken Müftülüğü'ne bağlı yaz Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayanlar için mezuniyet töreni düzenlendi. Kursları başarıyla tamamlayan öğrencilere müftülük tarafından bisiklet hediye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 65 cami ve 12 Kur'an kursunda mezuniyet törenleri başladı. Yenişehir Selimiye Camii'nde ilk mezuniyet töreni vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, tatil döneminde 10 bin öğrencinin kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrendiğini söyledi. Müftü Baytar, 150 din görevlisinin çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgileri öğrettiklerini dile getirdi.

İki ay süreli eğitimlerin çocukların manevi hayatına zenginlik ve renk kazandırdığını anlatan Müftü Baytar, "İki ay süreyle yaz Kur'an kurslarımızın sonuna geldik. Müftülüğümüze cami ve Kur'an kursunda öğrencilerimize İslam'ın temel inanç prensipleriyle, uygulanması gereken ibadetler ve ahlaki prensipler öğretildi. Dini yükümlülükleri yerine getirebilmek için gerekli dua ve sureleri ezberleyen çocuklarımız, Hz. Muhammed (sav)'in örnek hayatından davranış modelleri çıkardılar. Ayrıca bu kurslarımıza katılanlar özellikle ve ağırlıklı olarak Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumayı öğrendiler. 2 aylık bu eğitimin çocuklarımız için çok faydalı olduğunu gördük. Bu yıl Allah'a şükürler olsun yaz kurslarımıza 10 binden fazla çocuğumuz katıldı. Tabi buna cami ve kurslarımızdaki din görevlilerimiz, cami cemaatimizle güzel bir iletişim içinde bulunup çocukların ilgisini çekerek camiye ve kurslara gelmeleri için ve Allah (cc) ile Peygamberimiz (sav)'i sevdirmek amacıyla çeşitli zamanlarda öğrencilere hediyeler vererek katkıda bulunmuşlardır." dedi.

Kurs sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi. Ayrıca dereceye girenlere bisiklet, cep telefonu, kol saati, Kur'an-ı Kerim ve dini içerikli kitap hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber