Altın Koza'nın gezici sineması Dörtyol'da

'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganlarıyla yola çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi gezici sinemasının 24'üncü durağı Hatay'ın Dörtyol ilçesi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 bin 500 kilometre yol katedecek gezici sinema 38 il, 61 noktada 36 milyon insanla buluşacak.

Hatay AK Parti Milletvekili Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Mevlüt Duduş ve MHP Milletvekili Şefik Çirkin'in de katıldığı gezici sinema gösteriminde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ozan Aksu, Türk sineması açısından Altın Koza'nın önemini vurguladı. Aksu, bu proje ile Türk sinemasını Anadolu ile buluşturduklarını anlattı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de, Altın Koza etkinliklerini Dörtyol'da düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu ise Türk sinemasının Anadolu ile buluşmasının sanat ve sanatçıyı sahiplenmesi açısından önemli bir proje olduğunu kaydetti. MHP Milletvekili Şefik Çirkin de güzel bir organizasyon yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikleri izleyen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise geçmişte Türk sineması dendiğinde Adana ve Altın Koza'nın akla geldiğini anlattı. Altan, organizasyonu Türk sinemasına verilen büyük bir destek olarak niteledi. Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliklerin sonunda ?Anadolu Kartalları' adlı filmin gösterimi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber