Kömür dağıtım izdihamı

Gaziantep'te kömür dağıtıldığını duyan vatandaşlar izdihama sebep oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapı kapı dolaşarak önceden belirlenen yoksul ailelere kömür dağıtan Şehitkamil Kaymakamlığı, arta kalan kömürleri Devlet Demiryolları'na ait alana getirdi. Kaymakamlık tarafından yapılan ek listeyle, kısa sürede köyde, ilçede oturan ve maddi durumu zayıf olan vatandaşlar belirlendi. 1 hafta süreyle burada dağıtılacak olan kömürleri duyan vatandaşlar demiryollarına ait alana akın edince izdiham yaşandı. Aşırı kalabalığın oluştuğu alanda görevliler zor anlar yaşadı. Havanın aşırı sıcak olmasından dolayı bunalan vatandaşlar, zaman zaman sıra yüzünden tartışma yaşadı. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar ise kömür sırasını bırakarak hortumla kafasını yıkadı. İzdiham yaşandığını duyar duymaz alana gelen Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi. Kömür dağıtan görevlilerle de görüşen Kaymakam Aydın, vatandaşların sıcakta bekletilmeden işlemlerinin hemen yapılması talimatını verdi. Kaymakam Aydın'a ilgisinden dolayı teşekkür eden vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu yıl fazla kömür getirttiklerini söyleyen Aydın, artan kömürlerin ek listeyle dağıtılmasından dolayı kısa süreli bir izdihamın yaşandığını kaydetti. Normal listeyle kömürlerin kapı kapı dağıtıldığını aktaran Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kömürler Türkiye'nin en kaliteli kömürüdür. Bu sene kömürü fazla getirttik. Normal listeler yapıldı. Kömürler herkesin mahallesinde dağıtıldı. Bizim dağıtma usulümüz, listeler çıkıyor ve daha önceden duyuru yapılıyor. Duyuru yapıldıktan sonra mahallelere gidiliyor ve vatandaşlar evinin önünde kömürlerini alabiliyor. Dağıtım sistemimiz bitti. Bunlar artan kömürlerdir. Mahalleye yeni taşınan, durumu iyi olmayan ve ilave listeden yardım alma imkanı olan kişiler için ek liste yaptık. Bunlar tabi her mahalleden 3-5 tane olduğu için onları mahallede ayrıca dağıtmak yerine, burada dağıtıma aldık. İzdihamda bundan kaynaklamaktadır. Bu normal rutin değil, ilave dağıtımdır. Kış mevsimine girmeden herkesin kömürünü erkenden dağıtmak istedik. Bu sayede vatandaşlar erkenden evlerine koymuş oluyorlar. Ek liste yüzünden oluşan izdiham kısa süre içinde normale döndü."

Sabahın erken saatinde kömür almak için alana geldiklerini vurgulayan vatandaşlar ise, herkesin alana akın etmesinden dolayı izdihamın yaşandığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber