Akdağ: Başhekimlerin muayenehane açmasını yasaklayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Başhekimlerin muayenehane açmasını yasaklayacağız" dedi.

Bakan Akdağ, amaçlarının "biraz iyileştirme yaptıktan sonra işi bitirmek" olmadığına işaret ederek, "Her geçen gün daha iyisi olmalı" diye konuştu. Akdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında (hem muayenehanem olsun, hem kamuda çalışayım, ikisi beraber gitsin) işinin bu ülkede çok iyi yürümediği açık. Biz özel sektörü, serbest çalışmayı aslında teşvik ediyoruz, ama ikisi birlikte maalesef gitmiyor. Başhekimler için bu işin en önemli tarafı, ama açıkça söylemek gerekir ki diğer alanlar için de, eğitim araştırma hastanelerimizdeki, diğer hastanelerdeki uzmanlar açısından da bu ilişkinin hala sağlıklı olmadığı tarafları tespit ediyoruz. Geçmişteki bıçak parası işleri ülkemizde çok azaldı. Ama bu ilişki devam ettiği sürece tam sağlıklı bir yapı oluşturmak mümkün değil. Şimdi bu işi masaya yatırmış durumdayız. Öğlen üzeri muayenehaneye gitmeyi imkansız bırakan bir genelge gönderdik. Buradaki mesai ile ilgili sayın valilerin çok hassas olmasını istiyoruz."

Sağlığın daha önceden "yetim bir alan" olduğunu ifade eden Akdağ, "İlk kez bizim hükümetimiz döneminde bu yetimlikten kurtarmaya başladık. Zamana ihtiyaç var. Biz kucağımızda yıllardır hasta bir delikanlı bulduk. Şimdi onu iyileştirmeye çalışıyoruz. Bunun için sabırlı olmak lazım. Sürekli tedavi yapmak, takip etmek gerekiyor. Bazı yan tesirler olabilir ama onun da üstüne gitmek lazım" diye konuştu.

Akdağ, sağlık alanında özel sektör ile kamu sektörünü bu hizmeti birlikte götürecek bir terazinin 2 kefesi olarak gördüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber