Köksal Toptan, Geçimli şehidinin ailesini ziyaret etti

Zonguldak Ak Parti Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Köksal Toptan eşi Saime Toptan ile birlikte Hakkari'de şehit düşen Metin Çevik'in ailesini ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan ile birlikte, Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi Geçimli Karakolu'na yapılan hain saldırı sonrasında hayatını kaybeden Şehit Er Metin Çevik'in ailesini Ormanlı Beldesi Başörendoğancılar Köyü'nde ziyaret etti.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Toptan, ?Türkiye'nin terörle mücadelede 6 bine yakın şehit verdiğini belirterek şunları söyledi: "Bugün terör hedefine varamamışsa, hedefi olan Türkiyemiz'i bölmek adına adımlarını atamamışsa işte bu şehitlerimizin canı ve kanı pahasına elde edilmiş bir sonuçtur. O bakımdan içimiz kan ağlıyor. Elbette ateş düştüğü yeri yakar. Anne ve babanın evlat acısını tasvip ve tahayyül etmek mümkün değildir. Bir şehidimizin yerine onbin, bir milyon yeni çocuğumuz gencimiz bu vatanın bölünmemesi için canını vermeye hazır beklemektedir."

Hakkâri kırsalında eski karakolların yeniden yapılanması için ödenek sıkıntısı olmamasına rağmen çalışmaların kolay yürümediğini dile getiren Toptan, bu konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "İlgili bakan arkadaşlarımızın açıkladığı gibi karakollar ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılıyor. Bu konuda bir kaynak yetersizliği söz konusu değil. Ama işin tabiatından kaynaklanan bir takım zorluklar inşa işini geciktiriyor. Bölgede terörle mücadele etmek kolay değil. Yıllardan bu yana bu işlerle uğraşıyoruz. Gündüz karşımızdan gelen masum bir vatandaş gece karşımıza terörist kılığında çıkıyor. Orada güvenlik güçlerinin yapmış olduğu görev gerçekten olağanüstü şartlarda yapılan görevlerdir. Kaçakçı mı? Terörist mi? Bunu insanların yüzüne bakarak bilmek mümkün değil.?

Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan' da şehidin annesi Şehribar Çevik' e başsağlığı diledi.

Şehit babası Recep Çevik ise oğlunun kahramanca çarpışarak hayatını kaybettiğini komutanlarından öğrendiğini ifade ederek, "İlk görüntüyü alan oğlum olmuş. Çatışmaya başlamış. 5,6 kişiyi sermiş. Uzun süre çatıştıktan sonra tabandan sızma olduğunu görmüş. Yaralı şekilde oraya inmiş. Attıkları el bombasıyla oğlum hayatını kaybetmiş. Orada şehit düşmüş. 150 kişiye karşı karakolda bulunan 50 kişi ne yapabilir ki? Orada bulunan askerler bence yetersiz geldi. Yapacak bir şey yok.? dedi.

Ziyarete Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber