Rektör Çelik, ilk olacak bazı projeleri Malatya'ya kazandırmayı hedefliyor

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitede yeniden görev yapacağı 4 yıllık sürede dünyada ve Türkiye'de ilk olacak bazı projeleri Malatya'ya kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi'ne önümüzdeki 4 yıl için yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in hedefleri arasında ilk olarak başarmak ve gerçekleştirmek istediği projenin "Dünyada ilk Karaciğer Nakil Hastanesi'nin üniversiteye kazandırılması" olduğu belirtildi. Çelik'in yine ikinci başarmak istediği hedef projesi ise, kanser tedavi ve araştırmalarında ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer alacak olan "Onkoloji Hastanesi"nin açılması, ardından sağlık turizminde Turgut Özal Tıp Merkezi'nin uluslararası hasta kabul eden bir merkez haline getirilmesi, Sağlık Bilimleri eğitiminde uluslararası standartlarda bir Simülasyon merkezinin kurulması olduğu kaydedildi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Rektör Çelik'in üniversitedeki fiziki anlamda gerçekleştirmek istediği ilk proje ise, ikinci üniversitenin Malatya'ya kazandırılması. Çelik, Tacan Kampüsü'nü genişleterek "Malatya Tarım ve Biyoteknoloji Üniversitesi"nin hayata geçirilmesini, bu dönem gerçekleştirmek istiyor.

Birçok alanda uluslararası değer üreten bir üniversiteye dönüşmek ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesini bu dönem hedefleyen Rektör Çelik, üniversite içinde mühendislik fakültesinin kalite ve kapasitenin daha da artırılması, eksikliklerinin giderilmesi, edebiyat, iletişim, ziraat ve su ürünleri fakültelerinin bağımsız binalarına kavuşturulması da bu dönem bitirmek istediği hedefler arasında yer alıyor.

"TÜRKİYE'DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN PROJELER VAR"

Teknopark'ın işlevselliğini artırmak için, güçlü ulusal ve uluslararası şirketlerin Teknopark içerisinde yer almasını sağlamak isteyen Çelik, üniversitede binlerce bitkinin yer aldığı bir "Arboretum" kurmayı da hedefliyor.

Çelik'in bu dönem bitirmek istediği bazı projeleri şu şekilde:

"Türkiye'de ilk kez bir Kataliz Araştırma Enstitüsü'nün kurulması, Türkiye'de bir ilk olacak olan Metro Eternet Optik Network Laboratuvarı'nın kurulması, sosyal bilim araştırmacılarına pozitif ayrımcılık yaparak her alanda uluslararası yayın ve çalışmalarına destek verilmesi, BAP desteklerinin artırılması, alabalık yetiştiren bir kuluçka merkezi kurulması ile bölgemizdeki alabalık üreticilerinin dışa bağımlılığının azaltılması, Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun açılması, hazineden Toplu Konut İdaresi'ne tahsis edilen yapılaşma alanında, öğretim üyeleri için müstakil konutların yaptırılması."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber