Yöresel Ramazan pidelerine ilgi büyük

Ramazan ayının vazgeçilmezi lezzetlerinden pide, itfar sofralarını süslüyor. Bursa'da bir pide salonu işletmecisi, yaptığı yöresel Ramazan pidelerini satışa sundu. Malatya, Sivas ve Elazığ yöresine ait özel ramazan pidesi müşterilerden büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi ilçesi Soğukkuyu Mahallesi'nde pide salonu işleten İhsan Coşkun, yöresel malzemelerle Malatya, Sivas ve Elazığ yöresine özel Ramazan pidesi üretti. Müşterilerin yöresel Ramazan pidelerine gösterdiği ilgi Coşkun'u şaşırttı. İlk günlerde sadece ?çeşit olsun' diye ürettiği yöresel pidelerin üretimine ağırlık veren İhsan Coşkun, yöre insanlarının yıllarca alışık olduğu lezzetleri aradığına dikkat çekti.

RAMAZAN'DAN SONRA DA İSTİYORLAR

Coşkun şunları kaydetti: ?Bursa, göç alan bir şehir. Doğup, büyüdüğü memleketinden kalkıp iş için Bursa gibi büyük şehirlere göç eden insanlar, yıllardır alışık olduğu lezzetleri arar oluyor. Biz de Ramazan ayında Elazığ, Sivas, Malatya gibi illerimizde halen üretilen yöresel Ramazan pidelerini ürettik. 400 gramlık ?Sivas katmeri' diye adlandırılan pide 2 liradan, 300 gramlık ?Elazığ yöresi yağlı tırnak' dediğimiz pide ise 1,5 liradan satılıyor. 600 gramlık ?Malatya yağlı katmer pidesi' de 5 liradan satılıyor. Müşterilerimizden yoğun ilgi görüyoruz. Bazı müşterilerimiz, yöresel pideleri Ramazan ayı sonrasında da üretmemizi istiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber