Çankaya Belediyesi, araçlarını kendi atölyelerinde tamir ediyor

Çankaya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, bakım onarım atölyelerini güçlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdürlük, bakım onarım periyotunu kısaltarak araçların çevre kirliliğini en aza indiriyor. Belediye, yedek parça alımlarını da yerli üretimi desteklemek amacıyla OSTİM'deki iş yerlerinden almayı tercih ediyor.

Çankaya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, son altı ay içerisinde bin 58 aracın periyodik bakımını, bin 376 aracın tamirini gerçekleştirdi. Kaza yapan 16 araç ise onarım ve boyası yapılarak yeniden hizmete sunuldu. Periyodik bakım onarım işlerini bilgisayar destekli programlarla merkezileştiren Çankaya Belediyesi'nde benzinlik pompaları da sisteme dahil edildi. Her araç ve araç sürücüsü, elektronik kartlarla dolum yapıyor. Bu sayede benzinlikteki yakıt alımları ve tüketimi kontrol altına alındı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, toplanan vergilerin en iyi şekilde yönetilmesi ve en doğru şekilde harcanması için çaba harcadıklarını söyledi. Tanık, araç takip sistemi, bakım onarım atölyelerindeki kadro ve ekipmanların güçlendirilmesiyle tasarruf edilen yakıtın yanı sıra doğaya salınan karbon miktarının düşürüldüğünü dile getirdi. Otomobil, minibüs, kamyon, otobüs, dozer ayrımı yapılmaksızın tüm dizel ve benzinli araçlar için ayrı ayrı atölyeler kurduklarını ifade eden Başkan Tanık, "Kaporta boyadan, periyodik motor bakımına, elektrik aksamlarından lastik değişimine varana dek tüm işlerimizi kendi atölyelerimizde görürken, modernize ettiğimiz atölyelerimizde kısa sürede gerçekleştirilen onarımlarla da iş gücü kaybını önlüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber