Akyıldız: Bakan seviye kaybettirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "Bircan Akyıldız siyasal ikbal peşindedir" şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Sayın bakan hoş olmaya ifadeler kullanarak, doğrudan şahsımı hedef alarak, pazarlık toplantılarına seviye kaybettirmiştir" dedi.

Akyıldız, Bakan Şahin'e, "Toplantılara bir gün sen, bir gün ben başkanlık yapayım" diye bir teklifte bulunmadığını kaydetti. Akyıldız, Başbakanlık merkez binası önünde yaptığı açıklamada, devlete, makama herhangi bir saygısızlık etmek istemediklerini, ancak Bakan Şahin'in, şahsına yönelik saygısızlık yaptığını ileri sürdü. Akyıldız, Bakan Şahin'in kendisini ikbal peşinde koşmakla suçlamasına da tepki göstererek, ikbal değil memurun hakkını aramanın peşinde koştuğunu söyledi.

"Benim ikbal peşinde koştuğumu iddia eden sayın bakan, benim şerefimi ayaklar altına almıştır" diyen Akyıldız, 20 milyon memurun ikbali için mücadele ettiklerinin söyledi. Akyıldız, "Sayın bakan ,hoş olmayan ifadeler kullanarak, doğrudan şahsımı hedef alarak, pazarlık toplantılarına seviye kaybettirmiştir" şeklinde konuştu.

Görüşmeler sırasında yaşanan 'eş başkanlık' tartışmalarıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Akyıldız, 4688 Sayılı yasanın heyetler arası görüşmelerde 'eşit statüyü' emrettiğini ifade ederek, bu konunun Bakan Şahin ile görüşüldüğünü söyledi.

Asıl tepkiyi görüşme masasında Bakan Şahin'in yanında Başbakanlık Müsteşarı'nın oturmasına gösterdiklerini dile getiren Akyıldız, "Toplu görüşme masasında sadece bakanın değil, yanında Başbakanlık Müsteşarı da bulunmaktadır. Başbakanlık Müsteşarı dahil Kamu İşveren Kurulu 14 kişi olması gerekirken, 15 kişi olarak masanın başına oturmuştur" diye konuştu.

Akyıldız, toplu görüşmelere gerekirse Kamu-Sen'in tek başına katılacağını ifade ederek, Bakan Şahin'in, kendisine yönelik yaptığı açıklamaların ses kayıtlarını kamuoyuna açıklamasını istedi. Akyıldız, görüşmelere yarın devam edileceğini de belirterek, "Yarın sabah 9.00'da buradayız" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber