Mazlumder üyelerine yapılan saldırı

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, İstanbul şubelerinin ve sekiz sivil toplum örgütünün birlikte gerçekleştirdiği Uludere yürüyüşüne karşı yapılan provokatif saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet için iftar vaktinde insan hakları aktivistlerinin hedef alınması, satırlarla saldırıda bulunulmasının 'fikir' hürriyetine tahammülsüzlük olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Barışçıl bir eylemi hedef almak tek kelime ile imha operasyonudur. Ellerinde taşıdıkları silah, döner bıçağı ve sopalarla insan hakları aktivistlerine saldırı yapan grubun amacı açıktır. İnsanların zihinlerini bulandırmak, sivil toplum örgütlerini mazlumların yanında verdikleri mücadeleden vazgeçirmek ve ülkede Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları engellemektir. Ama biz bu oyunları bozacağız" dedi.

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, tüm haksızlıkların üzerine gideceklerini de hatırlatarak, "Ümmetin sızısının, bir bütün sızı olduğu düsturundan hareketle tüm haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine gideceğiz, safımızı mazlumların yanında belirleyeceğiz. Kirli propagandalar ile vakit kaybetmeyip, çirkin saldırılar karşısında yılmayıp kardeşlik hukuku ile hareket edeceğiz" diye konuştu.

Saldırı sırasında güvenlik güçlerinin müdahalesinin eksik olduğunu da savunan Çelik, "Bu saldırı karşısında güvenlik güçlerinin üzerine düşen görevi tam manasıyla yapmamış olması da kabul edilemez bir durumdur. Gaziantep Mazlumder Şubesi olarak, Uludere için adalet arayan aktivistlere satır ve silahla saldıranları oraya yönlendirenlerin ortaya çıkarılmasını, saldırganların hukuk önünde hesap vermesini ve görevini ihmal eden güvenlik görevlileri hakkında derhal inceleme başlatılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber