Ankara'da ikamet eden Çankırılar Mamak'ta bir araya geldi

Ankara'da yaşayan Çankırılılar, Mamak'ta buluştu. Çankırı Dernek Federasyonu'nun düzenlediği iftar programının ardından yapılması planlanan Ramazan eğlencesi aniden bastıran yağmur nedeniyle iptal edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında hemşehrileri buluşturmaya devam ediyor. Mamak pazaryerindeki Ramazan etkinlik alanında bin 500 kişilik toplu iftar yemeğinde buluşan Çankırılılar, hep birlikte iftar etmenin keyfini yaşadı. Ezanın okunmasıyla açılan oruçların ardından Çankırı Dernekler Federasyonu'nca düzenlenecek Ramazan eğlenceleri aniden bastıran yağmur nedeniyle iptal edildi. İftar programının ardından Çankırı Dernek Federasyon Başkanı Adem Can, katkılarından dolayı 'Fahri Hemşehrim' dediği Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e takdim edilmek üzere Başkanvekili Faruk Gültekin'e plaket verdi.

Birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı Ramazan ayında düzenlenen bu tür etkinliklerin, insanları bir araya getirerek, mütevazı sofralarda açılan oruçların kaynaşmanın yanı sıra sıla hasretini de giderdiğini belirten Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin şöyle konuştu: "Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda insanımızı bir araya getirerek, onların yüzlerindeki tebessümü görmek ve hayır dualarını almak bizleri çok memnun etmektedir. Amacımız zaten insanların birliğini ve beraberliğini sağlamaktır. Hemşehrilerini bugün burada buluşturan Çankırı Dernekler Federasyonu'na teşekkür ediyorum.? dedi.

Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Âdem Can da ?Hemşehrilerimizle bir arada hep birlikte iftar ettik. Sağanak yağış nedeniyle hazırlanan Ramazan eğlencemizi iptal etmek zorunda kaldık. Bize hemşehrilerimizle bir araya gelip, kültürümüzü sergileme imkânı sunan 'fahri hemşehrim' dediğim Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül ve ekibine çok teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber