Enerji Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliği yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin ayağındaki son pranganın, terör meselesi olduğunu belirterek, ''Türkiye muhakkak surette bunun da üstesinden gelecek ve bu yükü de üzerinden atarak, yoluna daha hızlı bir şekilde devam edecektir'' dedi.

Bakan Ergün, ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü tarafından kaçırılmasıyla ilgili soru üzerine Türkiye'nin siyasi problemlerinin başında terör meselesinin geldiğini söyledi.

Türkiye'nin terörle ciddi bir mücadele yürüttüğüne dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

''Böyle bir olayın olması, bir milletvekili arkadaşımızın kendi ilinde siyasi çalışmalar yaparken kaçırılmış olması son derece üzüntü verici bir hadisedir. Eminim ki kısa sürede olay aydınlatılacaktır. Güvenlik güçleri, istihbarat teşkilatımız, konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Türkiye nihayetinde bu konuyu da gündeminden çıkaracaktır. Çünkü Türkiye'nin ayağındaki son pranga bu kalmıştır. Türkiye çok ağır yükleri üzerinden ata ata yoluna devam ediyor. Bu mesele, uluslararasılaşmış bir mesele olarak karşımıza çıkıyor. Karşımızda sadece bir terör örgütü yok. Aynı zamanda bu terör örgütünü destekleyen uluslararası güçler var. Türkiye bir mücadelenin içindeyse sadece bir terör örgütüyle mücadele içinde değil. Buna destek veren bir çok uluslararası güçle de mücadele içindedir. Mücadelenin zorluğu da buradan kaynaklanmaktadır. Ne kadar zor olursa olsun, ne kadar uluslararası bilinen bilinmeyen güçler bu terör faaliyetlerine destek verirse versin, Türkiye muhakkak surette bunun da üstesinden gelecek ve bu yükü de üzerinden atarak, yoluna daha hızlı bir şekilde devam edecektir. Tekrar söylüyorum, eminim en kısa zamanda bu milletvekili arkadaşımızın terör örgütünün elinden kurtarılarak, yeniden parlamentoya, halkın içindeki siyasi faaliyetlerine başlamış olması sağlanacaktır.''

-''Türkiye'nin siyasi istikrarına karşı yapılmış bir hareket''-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bu olayı, Türkiye'nin siyasi istikrarına karşı yapılmış bir adım olarak gördüğünü bildirdi.

Yıldız, ''Nasıl bir terör faaliyeti, nasıl bir ham petrol boru hattının patlatılması... Bu da onun uzantısı bir harekettir ve yine Türkiye'nin siyasi istikrarına karşı yapılmış bir harekettir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber