Uluslararası piyano yarışmasındaki UÜ'lü öğrencinin sevindiren başarısı

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise Devresi Piyano Anasanat Dalı öğrencisi Sedef Durmak, Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması'nda ilk beşe girme başarısı gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl ilk defa 20 - 24 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Sosyal bir sorumluluk çalışması olan bu fikrin ana teması genç yetenekleri teşvik etmek ve Cumhuriyet tarihinin en önemli bestecilerinden Ahmet Adnan Saygun'un adını layıkıyla yaşatmak. Yurt içi ve yurt dışından tüm yetenekli gençlere açık olan yarışmada, 1982-1994 arasında doğmuş olanlar (A Sınıfı), 1994'ten sonra doğmuş olanlar (B Sınıfı) olmak üzere iki sınıfta değerlendirildi.

Gülsin Onay, Lilya Zilberstein, Karst de Jong, İbrahim Yazıcı, Julian Gorus ve Eren Levendoğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise Devresi Piyano Anasanat Dalı öğrencisi Sedef Durmak önemli bir başarıya imza attı. 18 yaş altındaki B sınıfında finale kalan Sedef Durmak, ilk beş yarışmacı arasına girme başarısını gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber