Adıyaman'a 47 doktorun ataması yapılacak

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman'a çeşitli branşlarda 47 doktorun atamasının yapılacağını kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarına; 43 pratisyen hekim ile 4 uzman hekim olmak üzere toplam 47 hekim atanıyor. 16 Ağustos 2012 tarihinde merkezi kura ile atamaları yapılacak hekimler, eylül ayında göreve başlayacaklardır.

Taş, Besni Devlet Hastanesi, Besni Gülüsüm-Servi Erdemoğlu Toplum Sağlığı Merkezi, Çelikhan İlçe Devlet Hastanesi, Çelikhan Toplum Sağlığı Merkezi, Gerger Toplum Sağlığı Merkezi, Gölbaşı Devlet Hastanesi, Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi, Kahta Devlet Hastanesi, Kahta Toplum Sağlığı Merkezi, Kahta Göçeri Devlet Hastanesi, Adıyaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Samsat İlçe Hastanesi, Sincik İlçe Devlet Hastanesi, Sincik Toplum Sağlığı Merkezi, Adıyaman T.C. Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi ve Adıyaman 1 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na atanacak olan hekimlerle Adıyaman'ın hekim ihtiyacı noktasında oldukça rahatlayacağını ifade etti.

"Ayrıca ilimize ilk defa bir Yenidoğan uzmanı (neonatoloji uzmanı) atanıyor" diyen Taş, şöyle konuştu:

"Özellikle Yenidoğan hastalıkları nedeniyle il dışına göndermek zorunda kaldığımız hastalarımızı ilde tedavi etme imkanına kavuşuyoruz. Yenilenen ve gelişen sağlık tesislerimizin yanı sıra insan kaynağı olarak da gün geçtikçe kadromuz genişliyor. Amacımız insanlarımıza daha nitelikli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti sunabilmektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber