Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi dualarla açıldı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanenin 13 Ağustos itibari ile poliklinik hizmetlerine başlayan tıp fakültesi hastanesi sayesinde yılda 100 bin hastanın şehir dışındaki hastanelere gitmekten kurtulacağı belirtildi.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin açılış törenine Vali Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekilli Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, sağlık alanında hükümetin çok büyük hizmetleri olduğunu belirtti. Sodan, ?Sağlık hizmetlerinden yararlanma noktasında Adıyaman en önde gelen iller arasında bulunmaktadır. 2008 yılında göreve başladığımda tıp fakültesi hastanesi için iki tane özel hastane binası satın alındı. Böylelikle tıp fakültesi hastanesinin kuruluşu erkene alınmak istendi. Değerli milletvekillerimizin de katkılarıyla ödenek çıkarılarak inşaatı ve onarımı sağlanarak bugüne gelindi. Adıyamanımız böylece güzel bir eseri kazanmış oldu. İç donanımı son derece modern cihazlarla donatılmış, bütün cihazları bulunan bu hastanemizin ilimize çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

"ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TABELA ÜNİVERSİTESİ OLMAYACAK"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise şöyle konuştu: ?Adıyaman Üniversitesi'nin tabela üniversitesi olmayacağını söyledik ve olmadı. Bir taraftan yeni bölümler açıldı, diğer taraftan öğrenci sayısı 3 binden 14 bine kadar çıkarıldı. Ama bu ile mutlak suretle bir tıp fakültesi hastanesi şart dedik. Bunun için çalışmalar gerçekleştirildi. Bunun neticesinde bugünlere geldik. 15- 20 senelik üniversitelerde tıp fakültesi hastanesi yokken Adıyaman Üniversitesi buna sahiptir. Bu hastane ile insanımız için şifa dağıtılacak bir merkez oluşturuyoruz. En kaliteli, en iyi hocalarla, en nitelikli personelle, buradaki teknik donanımla bu hastanemiz hizmet verecek. İlimize, memleketimize hayırlı olsun diyorum. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, tıp fakültesi hastanesinin açılışının sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Erdoğan, ?Adıyaman'da sağlık alanındaki gelişmeler ve tıp fakültesi hastanesinin açılması ile artık Adıyaman Malatya'da, Balcalı'da, Diyarbakır'da, Gaziantep'te yoğun bakım arayan hastaları olan bir il olmayacak. Bu güzel eserin oluşmasında emeği geçenlere, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman'da geçmişte sağlık alanında büyük sorunların yaşandığını hatırlattı. Büyükaslan, vatandaşların çok zahmetle karşılaştığını, ancak o günlerin artık geride kaldığını ifade etti. Büyükaslan, ?Hayal edemediğimiz günleri yaşıyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. Adıyaman nere üniversite nere. Ne üniversite ne tıp fakültesi hayal bile edilemezdi. İlk etapta poliklinik hizmetleriyle başlayacak tıp fakültesi hastanesinin en kısa zamanda en iyi yere geleceğine inanıyorum. Gittikçe kadrosunu geliştirecek olan tıp fakültemizin ülkemizde marka olacağına inanıyorum.? şeklinde konuştu.

100 BİN HASTA ŞEHİR DIŞINA GİTMEYECEK

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kuruluş aşamasından bugüne kadarki süreçte birçok insanın katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Gönüllü, sözlerine şöyle devam etti: ?Göreve geldiğimiz günden itibaren Tıp Fakültesi Hastanesinin eksikliklerini tespit ederek başladığımız çalışmalar kapsamında tıbbi cihaz alımları gerçekleştirdik. 20 civarında olan öğretim üyesi sayısını 60'ın üzerine çıkardık. Sağlık personeli sayısı 40'dan 150'ye yükseltildi. Yine Sağlık Bakanlığımızla Adıyaman'da bulunan sağlık kuruluşlarının ortaklaşa kullanımı ile ilgili protokolü gerçekleştirdik. Bu suretle Adıyamanımız sağlıkta 3'üncü kademe hizmete kavuşmuştur. Bu hizmetler sonucunda şehrimize katkısı 70 milyon TL'den 140 TL'ye yükseltilmiştir. Burada gördüğümüz eser 3 yılda bitirilmiş bir eserdir. Türkiye'de emsali yoktur. Türkiye'de halen 15- 20 yıllık üniversite olup hastanesi sahibi olmayan üniversiteler mevcuttur. Üç yılda bu başarılmıştır. Bu emeğin sonucunda karşımıza hizmete vermeye başlayan bir sağlık ünitesi çıkmış oldu. 100 bin civarında hastamız her sene il dışına gitmektedir. Refakatçileriyle birlikte bu sayı 200 bine çıkmaktadır. Bu insanlarımız sıkıntı yaşamaktadırlar. İnşallah hastanemizle bu durum tersine döner. Önümüzdeki yıllarda Adıyaman'ın çevre illerden hasta kabul edecek seviyeye geleceğini göreceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber