Şafaktepe tüneli alternatif sanat etkinliklerinin merkezi olacak

Mamak Belediyesi restorasyon çalışmalarının başladığı tarihi Şafaktepe Tünel Park projesiyle ilçeye yeni bir sanat etkinlik alanı daha kazandıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

800 metre uzunluğundaki tünel aslına uygun bir restorasyonla Mamak'ta kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Mamak Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde onlarca sanatsal etkinliğe imza atan Mamak Belediyesi, geçtiğimiz aylarda restorasyonuna başladığı Tarihi Şafaktepe Tünel Park projesiyle pek çok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmayı hedefliyor. 800 metre uzunluğunda aslına uygun olarak restore edilerek gün yüzüne çıkarılacak tünelin içerisinde sergi, eğlence ve kermes alanları bulunacak. Mamak Belediyesi tünel içerisinde yapacağı görsel ışıklandırma şovları, akvaryumla tarihi tüneli cazibe merkezi haline getirecek. 1991 yılında geçici bir süre açılan tarihi tünel, Mamak Belediyesi'nin geliştirdiği bu projeyle hem hayat bulmuş olacak. Çalışmaları yüzde 45 seviyesinde tamamlanan tünelde sanatsal sergiler içinde çok farklı bir ortamda sanatseverler sanatla buluşacak. Tünel üzerinde yapılacak mahalle konağı ise tarihi tünelle bir bütün haline gelerek başta Mamaklılar olmak üzere tüm Başkentlilere hizmet verecek. Mahalle konağının içerisinde fitness salonu, açık hava dinlenme alanları, el sanatlarını yaşatmaya ve geliştirmeye yönelik atölyeler ve yatay asansör bulunacak.

Mamak'ın üstü açık bir şantiye haline geldiğine dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ın içindeki cevheri ortaya çıkarıyoruz. Yapımı hızla devam eden ve en kısa zamanda vatandaşımızın hizmetine sunmayı planladığımız tarihi Şafaktepe Tünel Park projesi oldukça fonksiyonel bir yatırım. Yerin altındaki tarihi gün yüzüne çıkarıp hizmete sunarken, tünelin üzerini de boş bırakmıyoruz. Tarihi tünelin üzerine yapılacak mahalle konağı pek çok donatının olduğu önemli bir yatırım. Proje tamamlanıp hayata geçirildiği zaman Şafaktepe'ye gelen her vatandaş burada tünelin içinde veya tünelin üstünde kendisine hitap edecek birçok etkinlikle karşılaşacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber