KTÜ yönetiminden Vali Kızılcık'a ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve rektör yardımcılarını makamında kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Baykal'ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Vali Kızılcık, şehir ve üniversite arasında oluşturulan iyi birlikteliğin artırılarak devam etmesini temenni etti.

Şehir ve ülkelerin gelişmesinde üniversite ve şehir dinamiklerinin önemli rol oynadığını kaydeden Vali Kızılcık, "KTÜ ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesi. Bu müessesleşmiş kimliği olan bir üniversitemizin başta bilim konusunda olmak üzere şehrimize ve ülkemize katkılar sağlamasına sizler liderlik edeceksiniz. Artık ülke ve şehirlerin gelişmesinde üniversite, şehir yönetimi, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve sanayi işbirliği büyük önem arz ediyor. Bu alanlarda şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için bugüne kadar yapmış olduğumuz işbirliğini daha üst noktalara taşımanın gayreti içerisinde olmalıyız. Son dönemde şehrimizin ve üniversitemizin de katkıları ile hem bölgeye, hemde ülkemize örnek olan projelere önderlik yapıldığını görüyorum. Bundan sonra bu liderlik ve önderlik daha farklı alanlarda fark edilir hale gelecektir. Başta siz değerli rektörümüz olmak üzere rektör yardımcılarımız ve akademisyenlerimizin katkıları ile şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi daha üst noktalara taşıyacağımıza inancımı ifade ediyorum." dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal da bölge ve şehre hizmet etme noktasında her türlü çalışamaya hazır olduklarını dile getirdi. KTÜ'nün güçlü bir kurum olduğunu anlatan Baykal, "Akademik çalışmalar yanında işbirliğine de önem veriyoruz. Son dönemde bir üniversitemiz yarışır olmaya başladı. Artık tek başına sadece üniversite içerisinde akademik faaliyet yürütmek yeterli olmuyor. Bölgemize ve şehrimize hizmet koyma noktasında her türlü çalışamaya hazırız. KTÜ'ye sizin katkılarınız oldu, bundan sonra olacağına inanıyoruz. Bu birliktelik ve sinerji ile şehrimizi ve KTÜ'yü daha ileri taşırız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber