Çocukların hastane korkusunu oyun parkıyla yeniyorlar

Çorlu`da hizmet gösteren Özel Çorlu Reyap Hastanesi, Çocuk Polikliniğinde bekleme odasını oyun alanına dönüştürerek çocukların hastane korkularını yenmelerini sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muayene sürecini daha neşeli hale getirerek çocukların zaman zaman hissettikleri doktor korkusunu yenmelerine katkı sağlamak amacıyla çocuk polikliniğindeki bekleme odasını oyun parkına çevirdiklerini belirten hastanenin Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Akif Başaran, hastaneye getirilen çocukların kendileri için hazırlanan alanda randevularını beklerken eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi.

Çocukları doktora veya hastaneye götürmenin çocukla yaşanan en zor konulardan biri olduğuna dikkati çeken Başaran: ?Pek çok çocuk doktora gideceğini duyunca korkmaya, endişelenmeye veya ağlamaya başlar. Çok sık rastlanan bu durum, sağlık kuruluşu ve hastane ortamında çocuğa yaklaşım şekliyle değişime uğrar. Çocuklar için hastanede var olan koşturma, alışagelmedik hareket ve bilinmezlik onlarda kaos yaratmaktadır. Polikliniğimizin bekleme salonu ve odaları, çocukların kendilerine ait bir ortamda olmanın rahatlığı ve güveni içinde muayene olmalarını sağlamak amacıyla düzenlendi. Ayrıca tüm çalışanlar da çocuk psikolojisine uygun davranamaya özen gösteriyorlar? dedi.

Doktor Akif Başaran, hastanelerinde bekleyen anneler için yeterli genişlikte ve donanımlı bir emzirme odası da bulunduğunu bu ortamlar sayesinde aileler ve çocuklarına keyifli bir muayene ve tedavi ortamı sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber