Tadilattaki hastane hastaların tepkisine yol açtı

Balıkesir'in A Kaliteli Edremit Devlet Hastanesi'nde bir taraftan tadilat sürerken, bir taraftan da toz toprak içinde sağlık hizmeti verilmesi hastaları çileden çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edremit Devlet Hastanesi'nde Şubat ayından bu yana yapımı süren ek acil servis binasında çalışmalar son aşamaya geldi. Acil serviste tadilat çalışmaları devam ederken, bir iki metre ilerisinde toz toprak ve matkap sesleri içerisinde sağlık hizmeti verilmesi hastaları isyan ettirdi. Vatandaşlar, inşaat başlamadan önce mevcut acil servisin yağmur sebebiyle bakımsızlıktan tavanlarının da aktığını ileri sürdü. Acile başvuran bazı hastalar, ?Özellikle acil servislerde temizlik ve hijyen ön planda tutulmalı. Edremit Devlet Hastanesi acilinde acı çeken hastalara, toz solutarak matkap sesi dinletiyorlar. Hastane yetkilileri, 21. yüzyılda sağlıkta devrim yapan hükümetin çalışmalarını görmüyorlar mı? Bu yöntemi hastalara terapi olsun mu diye yapıyorlar. Acil servise gelen hastalar, daha kötü olup evine dönüyorlar? diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hastalar, hastanenin daha iyi hizmet vermesi için tadilat yapılmasına karşı olmadıklarını dile getirerek, "Gürültü ve tozun toprağın içinde tedavi hizmeti veriliyor olmasına kızıyoruz. Acilde 200 bin nüfuslu ilçede tek doktor hizmet veriyor. Burada ilgisizlik zaten hat safhada" diye konuştular.

Hastane yetkilileri ise, yeni yapılan acil servisin Ramazan Bayramı'na kadar yetiştirilmeye çalışıldığını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber