Bu bir köpek değil kaz

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde bugünlerde çarşıda dolaşanlar, önde yürüyen bir adamı takip eden bir kaz görerek şaşırıyorlar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıştığı Çanakkele'den Bigadiç'teki ailesini ziyarete gelen İbrahim Kulbak (34), "Beslediğim ve Şakir adını verdiğim kaz, elimde büyüdüğü için benden hiç ayrılmak istemiyor. Ben de nereye gidersem götürüyorum" dedi.Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde bir okulda hizmetli olarak çalışan Bigadiç'li İbrahim Kulbak, bir arkadaşından aldığı ve büyütüp beslediği üç aylık kazını yanından ayırmıyor. Çarşıda, pazarda, dolaştığı her yerde kazın arkadan takip ettiği Kulbak, Bigadiç'te günün konusu oldu.

Kulbak, üç ay önce yumurtadan yeni çıktığında aldığı ve "Şakir" adını verdiği kazı, beslemeye başladığını anlattı. İnternetten araştırma yaparak hayvanın bakımı ve beslenmesi ile ilgili bilgileri öğrendiğini kaydeden Kulbak, kazın da kısa sürede kendisine alıştığını söyledi. Kulbak, "Elimde büyüdüğü için benden hiç ayrılmak istemiyor. Evde yanlız kalmak istemiyor. Hemen hareketleriyle bunu belli ediyor. Bu hayvanların sürekli kapalı kalmaktan rahatsız olduklarını öğrendim ve nereye gidersem götürüyorum. Gece gündüz demeden sokakta, parkta, kahvede, markette gezdiriyorum. İnsanlar da bu durumu merakla karşılıyor. Ama sonra hoşlarına gidiyor" dedi.

BİR ÇOCUK BOĞAZINI SIKINCA

Genelde çocukların kazı sıkıştırıp rahatsız ettiğini kaydeden Kulbak, "Daha önce küçük bir çocuk boğazını sıktı. Bu deneyimden sonra şimdi çocuklardan pek hoşlanmıyor. Onları kovalıyor. Ayrıca şortlu ve terlikli kişilerden de pek hoşlanmıyor. Şakir'den saldırgan tavırlarından korkanlar olduğu kadar, özellikle kızdırmaya çalışanlar da var" dedi.

İbrahim Kulbak'ın Bigadiç Yüzüncü Yıl Parkı'nda süs havuzuna bıraktığı Şakir'i, bir çocuğun sevmeye çalışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan ikazlara rağmen, kazı sevmeye çalışan çocuğun, Şakir'in parmaklarını gagalaması üzerine, annesinin yanına kaçması gülüşmelere neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber