Şanlıurfa'da, 52 yıldır Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerin anısına yapılan mevlid

Şanlıurfa'da, 52 yıldır Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerin anısına yapılan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlide, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı. Mevlide katılan BDP'li Tan Said Nursi asrın en önemli alimidir. Said Nursi'nin Kürt meselesinde ki önerileri 105 yıl önce yerine getirilseydi bu kadar acılar yaşamazdık dedi.

Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl'de bulunan Dergah Camii'nde yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havanın sıcak olmasından dolayı mevlit sırasında vatandaşlara görevliler tarafından sık sık soğuk su dağıtıldı. Mevlide çevre il ve ilçelerden de vatandaşlar gelirken, mevlide katılan vatandaşlar Said Nursi ilk gömüldüğü mezarı başında dua etti. Mevlide gelen vatandaşlar Her yıl bu mevlide geliyoruz. Bu manevi havayı herkes tatmalı. Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerin anısına yapılan bu mevlide herkes katılmalı dedi.

Mevlide katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise gündeme ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, Bediüzzaman Said Nursi için asrın en önemli alimlerinden olduğunu belirti. Tan, konuşmasında 'Bediüzzaman Said Nursi asrın en önemli alimlerindendir. Bütün bir hayatı boyunca kendi bildiği doğrularla ve inancıyla yaşadı. Yaşantısıyla bizlere ışık tutacak birisidir. Kürt meselesinde de Sultan Abdülhamit'e söylediği; Kürtçe, Türkçe, Arapça üniversite fikri 105 yıl önce yerine getirilseydi, bu kadar acılar yaşamazdık dedi.

Yaklaşık iki saat süren mevlit, hatim duasının okunmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber