BEÜ, STK'ların deklarasyonuna tepki gösterdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), geçtiğimiz günlerde kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yayımladığı deklarasyona tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEÜ'den, yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin anayasal özerk kuruluşlar olduğu belirtildi.

Rektör adayı belirleme seçimlerinin anayasada öğretim üyelerine verilen bir hak ve bu sürece dışardan yapılan herhangi bir müdahalenin kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bitlis'teki STK'lar adına yapıldığı söylenen ve üniversite öğretim elemanlarının elektronik postalarına da gönderilen ve art niyetli bulduğumuz bu açıklama, hem üniversitenin özerkliğine aykırı hem de oy kullanacakların iradesine müdahale olup, anayasal bir suçtur. Kullanılan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Elmalarla armutlar toplanmak suretiyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Üniversite olarak nasıl ki baro veya oda seçimlerine karışılmıyorsa, ilgili kurum ve kuruluşların da üniversitedeki rektör adayı belirleme sürecine saygı duyması gerekmektedir. 4 yıl boyunca bir defa bile kapımızı çalmayan, bugüne kadar maddi manevi hiçbir desteğini görmediğimiz bu deklarasyon sahiplerinin, samimi olduklarına inanmak mümkün değildir. Deklarasyon sahiplerinin öncelikle üniversitemizi ziyaret etmesi ve gelişim süreciyle ilgili bilgi almaya çalışmaları daha ahlaki olurdu."

Kampüsten içeri adımını atmayan kişilerin, bilmedikleri bir konu hakkında açıklama yapmalarının, trajikomik bir durum olduğu belirtilen açıklamada, deklarasyonu hem zamanlama hem de içerik olarak doğru ve iyi niyetli bulmadıkları vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bu deklarasyonu kabul etmiyoruz. Herkesin kendi iş ve sorumluluklarıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bunlar gerçekten Bitlis için dertleniyorlarsa, kampüsümüzün bulunduğu bölgede, içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin olmaması, hala bir kavşağın yapılamaması, düzenli olarak elektriğin verilememesi gibi insan yaşamını ve üniversite faaliyetlerini olumsuz etkileyen ve Bitlis'i çağın çok gerisinde bırakan bu sorunlarla ilgilenmelerini tavsiye ederiz. 4 yıllık geçmişi olan üniversitemizde herkesin canla başla emek sarf ettiği bu ortamda, emeğe saygı göstermeyenlerin Bitlis için bugüne kadar neler yaptıklarını merak ediyoruz. Üniversitemiz, kendisiyle birlikte kurulan üniversitelerden her türlü gelişmişlik kriterlerine göre daha ileri düzeydedir."

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber