PAÜ'de Erasmus Yoğun Dil Kursu açıldı

Pamukkale Üniversitesi'nde (Paü), yabancı öğrencilere Türkçe'nin öğretileceği Erasmus Yoğun Dil Kursu'nun açılışı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış törenine, Paü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sibel Kazak, öğretim elemanları ve 10 farklı ülkeden 26 Erasmus öğrencisi katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Paü'nün hızla gelişen bir üniversite olduğunu belirterek, dünya üniversiteleri ile işbirliği protokollerinin giderek arttığını, her yıl daha çok yabancı öğrencinin Paü'yü seçtiğini söyledi.

Türkiye'de 12 üniversitenin bu kursu verdiğini dile getiren Bağcı, "Erasmus öğrencileri bu kursla akademik çalışmalarda ve günlük hayatta kullanılacak Türkçe dilini öğrenecek, aynı zamanda Türk kültürünü de tanımış olacaklar" dedi.

Erasmus Yoğun Dil Kursu, 13 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dersler, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda görevli öğretim elemanları tarafından verilecek.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy

Yayıncı: Ramazan Ercan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber