Vadi'de Bosna rüzgarı esti

Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılan Bosna-Hersek'in dünyaca ünlü müzik grubu Sevdalinka, seslendirdiği eserler ile dinleyenleri mest etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zağnos Vadisi'nde düzenlenen Ramazan etkinliğinin bu defaki konuğu Bosna-Hersek oldu. Bosna Hersek'in kültürünün sahnelendiği etkinliğe Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Bosna Hersek eski Kültür Bakanı Vehid Guniç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Yasminka Ustamuiç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinliklerde kardeş ülke Bosna-Hersek'ten gelen ekipte çeşitli gösteriler sundu. Sevdalinka gurubunun seslendirdiği eserler de dinleyenleri mest etti.

Vali Recep Kızılcık burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna-Hersek'in ilişkilerinin tarihi derinliklere sahip olduğunun altını çizdi. Kızılcık, "İki dost ve kardeş ülkenin evrensel müziklerini hep beraber dinliyor ve tarihi geçmişin derinliklerinin birlikteliklerini hatırlıyoruz. Bizler hep birlikte uzun yıllar aynı inanç, aynı kültür, aynı medeniyetin içerisinde yaşadık. Geçmişteki birlikteliklerimiz bundan sonra da düzenlenen kültürel, sanatsal etkinliklerle artarak devam edecektir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, mübarek ramazan ayının barış ve kardeşlik havası içerisinde yaşandığını belirterek, "Bu yıl 4'sünü düzenlediğimiz ramazan etkinlikleri uluslararası düzeye taşındı. Müslüman kardeşlerimiz olan Bosna-Hersekliler ve etkinliğe katılan diğer kardeş ülkeler tüm dünyaya bir ve beraber tek bir ağızdan gür bir sesle, ?İslam barış dinidir' mesajını verdik. Bosna-Hersekli kardeşlerimizi aramızda görmek gururların en büyüğü. Trabzon Bosna'dır, Bosna da Trabzon'dur." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'in eski Kültür Bakanı Vehid Guniç de Trabzon'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bosna Hersek ile Trabzon'un ortak özelliklerine vurgu yaptı. Guniç, şöyle konuşu: "Fatih Sultan Mehmet ilk önce Bosna'yı, daha sonra da Trabzon'u fethederek bu iki özel coğrafyanın, bir vatanın, bir medeniyetin birer unsuru olmasını sağlamıştır. Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tüm Trabzonlulara teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber