Minare ustası 3 kardeşin metrelerce yüksekte çalışması korkudan hobiye döndü

Minare ustası 3 kardeşin mesleklerini icra ederken sergiledikleri cesaret, görenleri hayrete düşürüyor. Hiçbir korkuyu, fobiyi, tansiyon rahatsızlığını kabul etmeyen minare ustaları, metrelerce yükseklikte ekmek parası kazanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minare ustaları, kimi zaman bir minarenin dökülen boyası için kimi zaman minarenin külahının tamiri için metrelerce yükseğe çıkıp işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Uzunköprülü minare ustası 3 kardeş Ramadan, Hakan ve Muhammet Ocaktan, bu işi dayılarından devraldıklarını ve her türlü tehlikesine rağmen, mesleklerini severek yaptıklarını belirttiler.

Türkiye'de minarede ip üzerinde çalışan 2 ekipten biri olduklarına işaret eden Ramadan Ocaktan, uzun yıllardan beri yaptıkları minare ustalığının artık kendileri için bir hobi olduğuna işaret ederek, minarede çalışmanın yerde yürümeye benzemediğini söyledi.

Trakya'daki camilerde minare tamir etiklerini vurgulayan Ocaktan, sözlerine şöyle devam etti:

?Bu işi uzun zamandan beri 14 seneden beri yapıyoruz. Bu işi dayılarımızdan devraldık. Şimdi biz devam ettiriyoruz. Başkalarına kolay gelebilir. Ama yukarda ne kadar zorluklar içersinde olduğumuzu kimse bilmez. Yerde yürümeye benzemiyor. Her an ölüm tehlikesi içindeyiz. Şu an bizim için hobi oldu. Başkaları adrenalini dışarıda arıyor ama bizim işimiz gereği adrenalin. Her minareye çıktığımızda canımızı ortaya koyuyoruz. Kelle koltukta çalışıyoruz. Muhammet Ocaktan ise minare ustaları arasında iskele kurmadan iple çalışan 2 ekipten biri olduklarını dile getirerek, iskele kurmadan ip üzerinde işçilik yaptıklarını dile getirdi. Minare ustası 3 kardeş, tehlikesine rağmen işlerini severek yaptıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber