Rus turistlirun hediyede tercihi, lokum ve ay yıldızlı fes

Rus turistler, ülkelerine hediye götürmek için aldıkları Türk lokumununun yanına ay yıldızlı fesi de ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otantik Hediyelik Eşya Tanıtım Derneği Başkanı Osman Yılmaz, Rus turistlerin, tatil dönüşü ülkelerine hediye olarak Türk lokumu ile ay yıldızlı fes almayı tercih ettiğini söyledi.

Otantik fes satışlarında geçmiş yıllara göre yüzde 25'lik artış olduğunu belirten Yılmaz, Ruslardan sonra en fazla hediyelik fesi Almanlar ve İskandinav ülke turistlerinin aldığını kaydetti. Hediyelik feslerin işlemesine göre pazarda 5 ile 20 lira arasında alıcı bulduğunu belirten Yılmaz, Rus ve Alman turistlerin Antalya bölgesinde pazardan aldıkları fes ve güneşten korunmak için aldıkları ve Ali Baba ismini verdikleri baş koruyucularla gezmeyi sevdiklerini söyledi. Yılmaz, "Rus turistler, tatil dönüşünde ülkemizden hediyelik olarak genelde Türk lokumu alıyordu. Son 2 yıldır buna ay yıldızlı fes almayı da ekledi. Ruslar aldıkları fesi başlarına takarak şehir içinde dolaşmayı seviyor. Fesi otantik buluyor. Bazı erkek Rus turistler ise namaz tespihini ise boynuna aksesuar olarak takmak için alıyor. Ruslar hediyelik almadan en fazla lokumdan sonra fesi tercih ediyor. " dedi.

Manavgat'ta otantik hediyelik eşya ve Osmanlı bindallısı satıcılığı yapan Mehmet Ali Bilir, Rus turistlerin hediyelik olarak ülkelerine götürmek için Türk lokumundan sonra ikinci sırada ay yıldızlı fes aldıklarını söyledi. Manavgat'ta semt pazarlarında Rus turistlere ortalama 50 fes sattığını belirten Bilir, Rusları ikinci sırada Almanların takip ettiğini ifade etti. Fesin tanesini 10 liradan sattıklarını belirten Bilir, turistlerin satın aldıkları fesle pazarda ve şehir içinde dolaşmayı sevdiğini kaydetti.

Rus turist rehberi Olga Baranov, Ruslarda tatil dönüşü yakınlarına hediyelik götürmenin asırlık bir kültür olduğunu genelde de Türk lokumu ile fes almayı tercih ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber