Yurt dışından gelen öğrenciler köyleri gezip süt sağdı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Gelişim Projesi çerçevesinde Bulgaristan, Romanya, İtalya ve Türkiye'den üniversite öğrencileri köyleri gezdi, evlere misafir olup ahırlarda süt sağdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Arpaçay Genç Girişim Topluluğu adına düzenlenen ve Gençlik Girişim Projesi olarak ifade edilen proje kapsamında Sarıkamış'a gelen öğrenciler, Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesisleri'nde 10 günlük kampa girdi.

Proje koordinatörlerinden Deniz Yayla, Ankara'da bir araya gelerek Sarıkamış'a geldiklerini belirterek, ?Bu proje ile Romanya, İtalya ve Bulgaristan'dan ve Kars Gençlik Merkezi'nden gençlerden oluşan gruplar bu programa katılıyor. Proje ile öğrencilerimiz, sosyal açıdan ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde bir araya gelerek kamuoyu oluşturmak, burada yaşayan gençlerle, insanlarla iletişim kurmak ve tanışmanın yanı sıra buralarda okula gitme sorunları yaşayan gençler için neler yapılabileceğini tartışmayı planlamaktadırlar. Yaklaşık 10 gün Sarıkamış'ta konaklayan bu gençlerimiz çalışmalarını bu bağlamda sürdürecekler.? dedi.

Köy gezileriyle programlarının devam edeceğini hatırlatan Yayla, ?Tabi bunu yaparken, Kars ve Sarıkamış bölgesindeki coğrafi, kültürel değerleri yerinde görmek ve bu bölgenin en iyi şekilde tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu gençlerimizin tamamı 18 ile 25 yaş arası üniversiteli gençlerdir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber